Olas skotu gaumē laiskām brīvdienu brokastīm
Foto: Shutterstock
3.5000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4
4 vārītas olas
vārītas olas
1
1 jēla ola
jēla ola
400 g
400 g maltā gaļa
maltā gaļa
1 ĒK
1 ĒK kapāti pētersīļi
kapāti pētersīļi
šķipsna
šķipsna muskatrieksts
muskatrieksts
1 TK
1 TK angļu sinepes
angļu sinepes
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
šķipsna
šķipsna melnie pipari
melnie pipari
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
100 g
100 g rīvmaize
rīvmaize
 
eļļa (dziļvārei)
eļļa (dziļvārei)
  • Brokastis
  • Launags
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Gaļas ēdieni
  • Omletes un olu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Garda un sātīga brokastu uzkoda - kraukšķīgi cepta gaļas bumbiņa ar olu tās vidiņā. Gaļas masā ietītā ola var būt gan mīksti, gan cieti vārīta.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Novāra olas atbilstoši savai gaumei (mīkstas vai cietas). Tās noteikti iemērc aukstā ūdenī, lai būtu vieglāk pēc tam nolobīt čaumalas. Bļodiņā sajauc gaļu ar garšaugiem, šķipsnu rīvētu muskatriekstu, sinepēm, sāli un melnajiem pipariem. Labi izmaisa un sadala gaļas masu četrās daļās, saveļot bumbiņas. Noloba olas.

    Sagatavo trīs šķīvjus: vienu ar miltiem, otrā iekuļ jēlu olu, trešajā ieber rīvmaizi. Lai varētu veiksmīgi ietīt olu gaļā, delnas iemērc miltos, lai tās būtu miltainas. Ņem gaļas bumbiņu un plaukstās saplacina plakanu. Olu apvārta miltos, liek gaļas pankūciņai vidiņā, pēc tam to ietin gaļā, izveidojot nelielu kukulīti.

    Gaļas kukulīti apvārta miltos, pēc tam olā un rīvmaizē, un vēlreiz apvārta olā un rīvmaizē. Noliek malā. Sagatavo pārējās olas. Kad olas satītas gaļā, katliņā sakarsē eļļu tik daudz, lai olas tajā varētu vārīt.

    Kad eļļa sakarsusi, tajā uzmanīgi ieliek sagatavotos gaļas kukulīšus, kuras cep/vāra apmēram 4 minūtes, ik pa brīdim apgrozot. Kad gaļas bumbiņas kļuvušas brūnas un kraukšķīgas, tās izceļ no katla un liek uz papīra dvieļa, lai nosusinās.

    Pasniedz ar citām uzkodām: sieru, marinētiem gurķīšiem un marinētiem sīpoliem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form