Olas tomātos ar bekonu un čorizo desiņām
Foto: Shutterstock
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4 gab.
4 gab. bekons, šķēles
bekons, šķēles
100 g
100 g čorizo
čorizo
4 gab.
4 gab. olas
olas
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari, malti
pipari, malti
1 gab.
1 gab. sīpols, vidējs
sīpols, vidējs
1/2 ĒK
1/2 ĒK cukurs
cukurs
3 gab.
3 gab. ķiploks, daivas
ķiploks, daivas
sauja
sauja zaļie zirnīši
zaļie zirnīši
pēc garšas
pēc garšas zaļumi
zaļumi
400 g
400 g konservēti tomāti
konservēti tomāti
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Brokastis
  • Citi ēdieni
  • Omletes un olu ēdieni
  • Spāņu nacionālā virtuve
  • Spāņu gaumē gatavots, sātīgs brokastu ēdiens – tomātos ceptas olas ar bekonu un čorizo desiņām. Īpaši labi garšos ar šķēli svaigi grauzdētas maizes.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sīpolus un ķiplokus nomizo, sīki sakapā. Zaļumus sakapā.

    Pannā sakarsē eļļu, liek cepties bekonu un čorizo šķēles un cep 3 – 4 minūtes, līdz tās ir kraukšķīgas un zeltainas. Bekonu un čorizu izņem no pannas un uzliek uz papīra dvieļa, lai notecētu liekie tauki.

    Tad bekona taukos liek cepties sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno tomātus, cukuru, sāli, piparus un turpina sutināt 8 – 10 minūtes, līdz mērce sabiezē. Ja vēlas, lai ēdiens ir pikants, var pievienot čili piparus.

    Izmantojot koka karoti, mērcē izveido 4 iedobumus un katrā no tiem iesit olu, brīvajās vietās saliek bekonu un čorizo, pievieno zirnīšus.

    Pannai uzliek vāku un uz mazas liesmas turpina gatavot ēdienu 6 – 8 minūtes, līdz olas ir sasniegušas tīkamu konsistenci.

    Pirms pasniegšanas pārkaisa ar zaļumiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Olu ēdieni Ātri pagatavojami ēdieni Bekons Čorizo Cukurs Garšvielas un garšaugi Ķiploki Konservēti tomāti Olas Pipari Sāls Sīpoli Zirņi Brokastis Cepšana Pannā cepts ēdiens Citi ēdieni Omletes un olu ēdieni Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas Spāņu nacionālā virtuve viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form