Maizes recepte ar olīvām un sēkliņām
Foto: Aikāgaršo!
1.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
450 g
450 g pilngraudu kviešu milti
pilngraudu kviešu milti
300 ml
300 ml kefīrs
kefīrs
200 ml
200 ml silts ūdens
silts ūdens
60 ml
60 ml olīveļļa
olīveļļa
3 saujas
3 saujas sēkliņu maisījums (ķirbju, sezama, saulespuķu)
sēkliņu maisījums (ķirbju, sezama, saulespuķu)
150 g
150 g Olīvas bez kauliņiem
Olīvas bez kauliņiem
20 g
20 g svaigais raugs
svaigais raugs
1,5 ĒK
1,5 ĒK cukurs
cukurs
1 ĒK
1 ĒK sāls
sāls
  • Dažādas mīklas
  • Maize
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Un māju piepilda brīnišķīga tikko ceptas maizes smarža. Olīvu un sēkliņu maizes recepti iesaka veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo!" šefpavārs Normunds Baranovskis.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Traukā iejauc raugu, sāli, cukuru un pievieno siltu ūdeni.

    Ļauj raugam uzbriest vismaz 15 minūtes, tad pievieno olīveļļu un kefīru (istabas temperatūrā).

    Olīvas sajauc ar sēklu maisījumu un miltiem, masu rūpīgi samaisa, mīklai jābūt nedaudz mitrai.

    Lej mīklu ietaukotā maizes formā, novieto uzrūgt uz 40 minūtēm siltā vietā.

    Sakarsē krāsni līdz 200°C un liek maizi cepties, līdz tā ir gatava - aptuveni 40 minūtes.

    Padoms! Pagatavo mazi ar saulē kaltētiem tomātiem vai kaltētiem zaļumiem ar ķiplokiem. Tāpat izmēģini pusi miltu daudzumu aizstāt ar rudzu miltiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form