
Un māju piepilda brīnišķīga tikko ceptas maizes smarža. Olīvu un sēkliņu maizes recepti iesaka veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo!" šefpavārs Normunds Baranovskis.
Traukā iejauc raugu, sāli, cukuru un pievieno siltu ūdeni.
Ļauj raugam uzbriest vismaz 15 minūtes, tad pievieno olīveļļu un kefīru (istabas temperatūrā).
Olīvas sajauc ar sēklu maisījumu un miltiem, masu rūpīgi samaisa, mīklai jābūt nedaudz mitrai.
Lej mīklu ietaukotā maizes formā, novieto uzrūgt uz 40 minūtēm siltā vietā.
Sakarsē krāsni līdz 200°C un liek maizi cepties, līdz tā ir gatava - aptuveni 40 minūtes.
Padoms! Pagatavo mazi ar saulē kaltētiem tomātiem vai kaltētiem zaļumiem ar ķiplokiem. Tāpat izmēģini pusi miltu daudzumu aizstāt ar rudzu miltiem.