Olu kultenis ar gailenēm
Foto: Shutterstock
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
3-4 saujas
pēc garšas
pēc garšas

Vienkārša un ļoti garda brokastu vai vēlo brokastu maltīte sēņu sezonai – olu kultenis ar gailenēm.

Gailenes notīra un smalki sagriež. Sakapā sīpolu.

Pannā uzkarsē pusi no nepieciešamā sviesta. Apcep sīpolus, līdz tie caurspīdīgi. Tad pannā pievieno gailenes un cep, līdz tās mīkstas un gatavas.

Gailenes pārliek citā traukā.

Olas sakuļ un pievieno tām sāli un piparus pēc garšas. Tajā pašā pannā, kur tika ceptas sēnes, izkausē atlikušo sviestu.

Sakultās olas ielej pannā un cep, ļaujot maliņām nedaudz sarecēt. Tad ar lāpstiņu samaisa kulteni. Ik pa laikam apmaisot cep, līdz kultenis teju gatavs. Pēc tam kultenim pievieno apceptās sēnes, visu apmaisa un pannu noņem no plīts.

Kulteni pasniedz uzreiz, kamēr vēl silts.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form