Foto: DELFI
Lai gan ierasts, ka šo uzkodu – fritētas gaļas bumbas, kuru viducī paslēpusies ola, gatavo ar vistu olām, to, protams, var padarīt šarmantāku, ja izmantosi paipalu oliņas. Pats gatavošanas process ir ķēpīgs, tomēr tas arī ir labs veids, kā mājsēdes periodā pārsteigt ģimeni nesteidzīgākās brīvdienu brokastīs.
40Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
8 gab.paipalu olas600 gkupāti4 gab.olas2 ĒKsvaigi zaļumi (pētersīļi, timiāns, lociņi) milti, rīvmaize panēšanai eļļa cepšanai pēc garšassāls, pipari

Sagatavošana

1

Verdošā ūdenī liek paipalu olas, vāra pusotru minūti, tad nekavējoties iegremdē aukstā ūdenī – lai pārtrauktu karsēšanu.

2

Atdzesētās olas uzmanīgi noloba.

3

Kupātus izspiež no ādas, liek bļodā, pievieno kapātus zaļumus un vienu olu. Visu samīca, ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus pēc garšas.

4

Gaļas masu sadala 8 vienādās daļās.

5

Atsevišķos, lēzenos šķīvjos ber miltus un rīvmaizi. Panēšanai paredzētās olas sakuļ.

6

Sagatavoto gaļas masu ņem pa vienai porcijai, plaukstā saplacina, vidū liek paipalas olu, aizlipina un uzmanīgi saveļ apaļu lodi.

7

Gatavās gaļas lodes vispirms apviļā miltos, tad olā, procesu noslēdz, apviļājot rīvmaizē.

8

Sagatavotās bumbas liek ļoti karstā eļļā un cep, līdz no visām pusēm apbrūnējušas. Protams, visskaistāk izdosies, ja izmantosi taukvāres katlu jeb friteri, taču arī cept var arī dziļā pannā, lielā eļļas daudzumā.

9

Gatavās gaļas bumbas liek šķīvī, kas izklāts ar salveti vai papīra dvieli – tas uzsūks liekās taukvielas.

Var baudīt gan aukstas, gan karstas. Pasniedz kopā ar krējuma un majonēzes mērci, kurā iemaisīts nedaudz sinepju. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!