Panforte ar tumšo šokolādi, pistācijām un vīģēm
Foto: Shutterstock
2.0000 1
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
100 g
100 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
150 g
150 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
400 g
400 g medus
medus
250 g
250 g žāvētas vīģes, sasmalcinātas
žāvētas vīģes, sasmalcinātas
100 g
100 g blanšētas mandeles, rupji samalcinātas
blanšētas mandeles, rupji samalcinātas
100 g
100 g pistāciju kodoli
pistāciju kodoli
160 g
160 g kviešu milti
kviešu milti
4 ĒK
4 ĒK kakao
kakao
1 TK
1 TK kanēlis, malts
kanēlis, malts
 
pūdercukurs, pasniešanai
pūdercukurs, pasniešanai
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Ziemassvētku receptes
  • Tortes un kūkas
  • Panforte ir ļoti bagātīga un sātīga itāļu Ziemassvētku kūka. Tās sastāvā parasti ir rieksti, mandeles, medus, šokolāde, kaltēti augļi un garšvielas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ietauko cepamo formu.

    Ūdens peldē izkause šokolādi.

    Pannā liek cukuru,medu un maisot kausē, līdz cukurs ir izkusis.

    Bļodā liek mandeles, vīģes, pistācijas, pievieno miltus, kakao un kanēli. Visu samaisa.

    Bļodas saturam pievieno un iemaisa kausēto šokolādi, tad pievieno un iemaisa medus-cukura masu. Sajauc viendabīgā masā (jāņem vērā, ka mīkla šinī stadijā būs ļoti ķēpīga un lipīga).

    Ar ieeļļotu lāpstiņu (tas palīdzēs tikt galā ar lipīgo mīklu) liek mīklu formā un izlīdzina. Liek krāsnī cepties uz 25 minūtēm. Tad izņem no krāsns, pilnībā atdzesē, atbrīvo no formas. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form