Panforte ar tumšo šokolādi, pistācijām un vīģēm
Foto: Shutterstock
Sarežģītība: viegli

Panforte ir ļoti bagātīga un sātīga itāļu Ziemassvētku kūka. Tās sastāvā parasti ir rieksti, mandeles, medus, šokolāde, kaltēti augļi un garšvielas.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ietauko cepamo formu.

Ūdens peldē izkause šokolādi.

Pannā liek cukuru,medu un maisot kausē, līdz cukurs ir izkusis.

Bļodā liek mandeles, vīģes, pistācijas, pievieno miltus, kakao un kanēli. Visu samaisa.

Bļodas saturam pievieno un iemaisa kausēto šokolādi, tad pievieno un iemaisa medus-cukura masu. Sajauc viendabīgā masā (jāņem vērā, ka mīkla šinī stadijā būs ļoti ķēpīga un lipīga).

Ar ieeļļotu lāpstiņu (tas palīdzēs tikt galā ar lipīgo mīklu) liek mīklu formā un izlīdzina. Liek krāsnī cepties uz 25 minūtēm. Tad izņem no krāsns, pilnībā atdzesē, atbrīvo no formas. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form