Foto: Shutterstock
Pangasija krēmīgā kaperu mērcē izsmalcināti vienkāršai maltītei.
40Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

pangasija50 gsviests50 gmilti700 mlpiens pipari muskatrieksts pēc garšaskaperi

Sagatavošana

1

Mērce: katliņā izkausē sviestu, bet lūko, lai tas nepaliek brūns, tāpēc labāk kausēt uz ļoti mazas liesmas. Ieber miltus un ļauj tiem nedaudz apbrūnēt. Pēc tam pamazām lej klāt pienu, pieber piparus, muskatriekstu un intensīvi maisa, lai neveidojas kunkuļi.

2

Ka masa kļuvusi krēmīga un viendabīga, lēnām lej klāt atlikušo piena daudzumu un kārtīgi izmaisa. Ļauj mērcei uzmest burbuli, tad iemaisa sīki sakapātus kaperus,

3

Atlaidinātas zivs filejas var vai nu apcept citā pannā izkausētā sviestā pāris minūtes no katras puses un pasniegt, pārlejot ar mērci vai arī likt mērcē un karsēt 10-12 minūtes zem vāka.

Iesūtīja: gija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!