Pildītas pankūkas ar sēnēm
Foto: Shutterstock
2.0000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
50 g
50 g kviešu milti
kviešu milti
125 ml
125 ml piens
piens
1
1 ola
ola
 
sāls
sāls
 
eļļa
eļļa
Pildījumam:
100 g
100 g sēnes (šampinjoni, baravikas, gailenes u.c.)
sēnes (šampinjoni, baravikas, gailenes u.c.)
15 g
15 g sīpoli
sīpoli
15 g
15 g sviests vai margarīns
sviests vai margarīns
 
sāls, pipari
sāls, pipari
25 ml
25 ml saldais krējums
saldais krējums
 
pētersīļi
pētersīļi
  • Brokastis
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pankūkas
  • Pagatavo plāno pankūku mīklu un eļļa cep pankūkas no abām pusēm.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pildījums: sasmalcinātus sīpolus sviestā vai margarīnā apcep, pievieno sīki sagrieztas notīrītas, applaucētas sēnes un cep, līdz šķidrums iztvaikojis. Tad uzkaisa sāli, maltos piparus, pielej saldo krējumu un izkarsē. Pēc tam pievieno pētersīļu zaļumus.

    Uz plānās pankūkas liek sēņu pildījumu, saloka, pankūkas liek ugunsdrošā veidnē, pārsmidzina ar izkausētu sviestu un cepeškrāsnī izkarsē.

    Recepte no grāmatas "Latviešu ēdieni" (N. Masiļūne, A. Pasopa, Rīga, 1986)

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form