Pannā cepts lasis
Foto: Vida Press
5.0000 1
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

It kā izsmalcināta, bet tajā pašā laikā vienkārša recepte, kas vakariņu vai pusdienu reizei piešķirs īpašu noskaņu.

Palielā katlā uzvāra sālsūdeni un liek tajā pākšu pupiņas, kurām nogriezti gali. Ja vēlies, zaļo pākšu pupiņu vietā izmantot arī sviesta pupiņas. Vāra uz lēnas uguns. Kad ūdens sācis burbuļot, ļauj pupiņām vārīties vēl divas minūtes, pēc tam ar putu karoti izceļ pākstis no karstā ūdens, noskalo zem tekoša auksta ūdens un atliek malā. To pašu ūdeni vēlreiz uzkarsē un liek vārīties tagliatelle pastu. Vāra atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma.

Gatavo lasi: pannā uzkarsē pāris ēdamkarotes olīveļļas un liek cepties lasi - ar ādu uz leju. Cep uz vidējas uguns aptuveni četras minūtes, fileju apgriež un apcep arī no otras puses aptuveni 3-4 minūtes. Pēc pāris minūtēm pannā liek arī blanšētās pupiņas un trīs uz pusēm sagrieztus tomātus. Karsē, līdz dārzeņi ir uzsildīti.

Atlikušos tomātus smalki sagriež, liek nelielā bļodiņā, pievieno vienu ēdamkaroti pesto un visu samaisa.

Uzvārīto tagliatelle pastu nokāš un sajauc ar vienu ēdamkaroti pesto. Gatavs!

Porciju šķīvjos kārto tagliatelle, lasi, pupiņas un ceptos tomātus.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form