Panna cotta ar kivi
Foto: Shutterstock
3.7500 4
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
300 ml
300 ml saldais krējums
saldais krējums
300 ml
300 ml piens
piens
4 TK
4 TK želatīns
želatīns
3 ĒK
3 ĒK cukurs
cukurs
 
vaniļas pāksts
vaniļas pāksts
Mērcei:
4
4 kivi
kivi
4 TK
4 TK cukurs
cukurs
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Želejas
  • Pasaules Virtuve
  • Saldā krējuma želejas deserts "panna cotta" mazliet citādākā gaismā – ar atspirdzinošajiem kivi. Baudi, kamēr deserts glāzītē vēl vēss, tad tas būs visgardākais.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā lej pienu, pievieno no vaniļas pāksts izgrebtos graudiņus, cukuru un uzsilda. Tad nogriež plīts uguni, virsmai pārber želatīnu un ļauj tam uzbriest. Kad želatīns uzbriedis, vēlreiz silda pienu, līdz želatīns izkusis.

    Kad želatīns izkusis, pienam pielej istabas temperatūrā noturētu saldo krējumu un visu kārtīgi samaisa. Šķidrumu lej četrās vidēja izmēra glāzītēs un "panna cotta" liek ledusskapī sastingt uz dažām stundām.

    Kad "panna cotta" sastingusi, gatavo kivi mērcīti. Kivi nomizo un liek blenderī, lai tie sasmalcinātos līdz biezeņa konsistencei. Kivi "putriņai" pieber cukuru un kārtīgi samaisa.

    Iegūto kivi mērci liek deserta trauciņos virs saldā krējuma želejas. Glāzīti dekorē ar kivi šķēlītēm, piparmētru lapiņu vai šokolādes skaidiņām. Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form