Foto: Shutterstock
Sautēti spināti kataloniešu gaumē jeb "Espinacas A La Catalana" ir Katalonijas reģiona Spānijā kulinārais mantojums. Šos siltos salātus pagatavot ir pavisam vienkārši, svarīgākais izmantot augstvērtīgu olīveļļu, gardos ciedru riekstus un sulīgas rozīnes. Baudi tāpat vai kā piedevu gaļas ēdieniem!
20Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgspināti3 ĒKolīveļļa2 saujasrozīnes3 gab.ķiploka daiviņas1 saujaciedru rieksti pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Rozīnes ieber traukā, pārlej ar aukstu ūdeni un uzbriedina. Pēc tam nokāš.

2

Ķiplokus sagriež plānās šķēlītēs.

3

Lielā pannā uz lielas uguns uzkarsē olīveļļu. Ber pannā ķiplokus un ciedru riekstus un apcep 1–2 minūtes.

4

Tad pannā saber spinātus, uzbriedinātās rozīnes un visu maisot sutina 5–7 minūtes, līdz spināti mīksti.

5

Pēc tam pārkaisa ar sāli un pipariem, pasniedz, kamēr vēl karsti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!