Ābolu kūka
Foto: Shutterstock
3.0769 13
12 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g sviests
sviests
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
12 ĒK
12 ĒK milti
milti
naža gals
naža gals vanilīns
vanilīns
3 gab.
3 gab. olas
olas
3 TK
3 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
Pildījumam:
5 gab.
5 gab. āboli
āboli
5 ĒK
5 ĒK konjaks vai tumšais rums
konjaks vai tumšais rums
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
Pārliešanai:
200 g
200 g skābs krējums
skābs krējums
2 gab.
2 gab. olas
olas
2-3 ĒK
2-3 ĒK cukurs
cukurs
 
vaniļas pāksts sēkliņas
vaniļas pāksts sēkliņas
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Plātsmaizes
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Paradīzes ābolkūka - garantēta uzslava saimniecei.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sviestu saputo ar cukuru, vanilīnu, sāli. Var sakult ar mikseri vai rokas putotāju.

    Pa vienai iekuļ olas.

    Miltus sajauc ar cepamo pulveri un iesijā sviesta masā. Kārtīgi izmaisa, lai nebūtu kunkuļu.

    Tortes formu izsmērē ar sviestu, uzlej mīklu un izlīdzina.

    Ābolus nomizo, izņem sēklas un serdi. Sagriež daiviņās, uzber uz mīklas, viegli iespiežot mīklā.

    Konjaku sajauc ar cukuru, pārslaka ābolus.

    Cepeškrāsni uzsilda līdz apmēram 200 grādiem, liek cepties uz 15 minūtēm.

    Izņem no cepeškrāsns, pārlej ar skābo krējumu, kas sajaukts ar cukuru, olām un vaniļas pāksts sēkliņām. Liek atpakaļ cepties tajā pašā temperatūrā un cep vēl apmēram 50 - 60 minūtes.

    Kūkas gatavību pārbauda ar skaliņu, ja skaliņu iedur kūkā, tad izņemot, tam jābūt sausam un kūka gatava.

    Iesūtīja: Elitochka

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form