Pārlocītā pica ar malto gaļu un riekstiem
Foto: Vida Press
5.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
picas mīkla
picas mīkla
6 ĒK
6 ĒK pīniju vai ciedru rieksti
pīniju vai ciedru rieksti
2
2 smalki sasmalcināti sīpoli
smalki sasmalcināti sīpoli
2
2 smalki sakapātas ķiploka daivas
smalki sakapātas ķiploka daivas
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
400 g
400 g malta jēra gaļa (var izmantot arī citu malto gaļu)
malta jēra gaļa (var izmantot arī citu malto gaļu)
2 TK
2 TK ķimenes un kanēlis
ķimenes un kanēlis
1 TK
1 TK paprikas pulveris
paprikas pulveris
175 g
175 g spināti
spināti
300 g
300 g kubiņos sagriezti vārīti kartupeļi
kubiņos sagriezti vārīti kartupeļi
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Picas un karstmaizes
  • Tiem, kas, nespēdami pretoties gaļas baudīšanai, atturēsies no gavēņa, noderēs šī sātīgā recepte pārlocītajai picai, kurā paslēpusies ne tikai malta jēra gaļa, bet arī spināti, rieksti, sīpoli, kartupeļi un aromātiska garšvielu buķete. Tikai nekārdiniet gavētājus ar šo ēdienu, jo galarezultāts smaržo pārāk kārdinoši!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

    Kamēr karsējas cepeškrāsns, uz ar cepamo papīru izklātas plāts apgrauzdē riekstus viegli zeltainus. Apgrauzdēšana ilgst pāris minūtes, tāpēc uzmani, lai rieksti nepiedegtu.

    Sakarsē pannu ar olīveļļu un uz lēnas uguns nedaudz apcep sīpolus un ķiplokus. Pievieno malto gaļu, garšvielas un vienmērīgi apcep to apmēram desmit minūtes. Cepot gaļu, centies to maisīt tā, lai masa izveidojas irdena, un nebūtu lieli gaļas gabali.

    Pievieno apceptajai gaļai spinātus un ļauj tiem saplakt. Noslēgumā pievieno riekstus un sagrieztos kartupeļus. Ļauj visam apcepties.

    Paaugstini krāsns temperatūru līdz 230 grādiem. Ņem pagatavoto mīklu (mīklas recepti meklē te) un liec to uz galda, kas apkaisīts ar miltiem. Sadali mīklu četrās daļās un katru daļu izrullē aptuveni 25 centimetru diametrā.

    Katras mīklas pamatnes vienā pusē liec izcepto pildījumu. Pārloki otru mīklas pusi pāri pildījumam un ar pirkstiem aizspied ārējās malas, lai pildījums neizbirtu. Liec pārlocītās picas uz cepamā papīra izklātas plāts.

    Cep 15-20 minūtes, līdz picas virsējā kārta ir viegli zeltaina un piepūtusies.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form