Pasakainā siera kūka ar ogām
Foto: Privātais arhīvs
4.5556 9
10 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt nākamajā dienā
Loading...
Sastāvdaļas
Pamatnei
150 g
150 g sviests
sviests
180 g
180 g kviešu milti
kviešu milti
50 g
50 g baltais cukurs
baltais cukurs
1 ĒK
1 ĒK kakao pulveris
kakao pulveris
Pildījumam
1 kg
1 kg maskarpone siers
maskarpone siers
250 g
250 g baltais cukurs
baltais cukurs
3 ĒK
3 ĒK kukurūzas ciete
kukurūzas ciete
2 ĒK
2 ĒK citrona sula
citrona sula
2 TK
2 TK citrona miziņa
citrona miziņa
5 gab.
5 gab. olas
olas
1 TK
1 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
100 g
100 g skābais krējums (20%)
skābais krējums (20%)
Virspusei
200 g
200 g skābais krējums (20%)
skābais krējums (20%)
2 ĒK
2 ĒK pūdercukurs
pūdercukurs
2 TK
2 TK citrona sula
citrona sula
Dekorēšanai
sauja
sauja augļi un ogas
augļi un ogas
10 gab.
10 gab. piparmētru lapiņas
piparmētru lapiņas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Siera kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Siera kūka ir bagātīga, pilnīga un garšās izteikta. Tai vienkārši nav iespējams pretoties. Un siera kūka nekad neliek vilties, tā ir maiga, krēmīga un kārdinoša. Recepti savai lieliskajai garšai pilnveidojusi un kūku iesaka gardēde Elīna Henilāne.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo kūkas pamatni. Ņem sviestu istabas temperatūrā, tam pakāpeniski pievieno miltus. Sviestu mīci ar rokām, līdz veidojas drupačas. Jo vairāk miltu, jo sīkākas būs drupačas.

    Cepšanai nepieciešama tortes forma (26 cm diametrā). Pamatnē ieklāj cepamo papīru, nofiksē ar augšējo riņķi.

    Sānus ietauko ar sviestu, piegriez cepamo papīru un "ielīmē" sānus.

    Formā ieber drupačas un ar glāzi izlīdzini tā, lai arī sānu malas būtu nosegtas.

    Pamatni liec atdzesēties ledusskapī.

    Tad gatavo pildījumu. Visam jābūt istabas temperatūrā.

    Lielākā traukā liec maskarpones sieru, cukuru, kukurūzas cieti, citrona sulu un miziņu, vaniļas ekstraktu, skābo krējumu un olas. Visu saputo līdz vienmērīgai konsistencei.

    Lej formā uz drupačām un izsit gaisa burbuļus, pāris reižu "uzsitot" visu pret virtuves leti.

    Cep tikai un vienīgi šādi! 10 minūtes cep 200 grādu temperatūrā, tad samazini to uz 130 grādiem un cep 60 minūtes.

    Kamēr kūka cepas, veido masu virskārtai.

    Skābo krējumu sakul ar citrona sulu un pūdercukuru.

    Kad siera kūka gatava, pārklāj to ar krējuma masu un atstāj aptuveni uz 30 minūtēm cepeškrāsnī ar nedaudz atvērtām durvīm.

    Tad liec kūku ledusskapī, lai tā tur stāv 8 stundas.

    Dekorē pēc 8 stundām ar augļiem un ogām, piparmētru lapiņām.

    Pasakainā siera kūka ar ogām
    Foto: Privātais arhīvs

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form