Foto: Shutterstock
Nav īsti skaidrs, kam pieder ideja itāliešu tradicionālo tomātu mērci uzfrišināt ar šļuku degvīna. Kā viens no vaininiekiem tiek minēts slavenais itāliešu aktieris Ugo Toņjaci (Ugo Tognazzi), kurš ar degvīnu stiprinātas pastas mērces recepti jau 1974. gadā bija iekļāvis savā pavārgrāmatā "L'Abbuffone". Astoņdesmitajos gados "pasta alla vodka" kļuva par īstu modes kliedzienu gan Itālijā, gan Amerikas disko laikmeta karstākajās ballītēs.
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gmakaroni2 ĒKsviests3 ķiploka daiviņas, sakapātas0.5 TKčili piparu pārslas1 lielā bundža konservētu tomātu60 mldegvīns250 mlsaldais krējums130 gcietais siers, sarīvēts pēc garšassāls un malti melnie pipari pētersīļi, sakapāti

Sagatavošana

1

Novāra makaronus, sekojot instrukcijai uz iepakojuma.

2

Kamēr makaroni vārās, gatavo mērci. Pannā izkausē sviestu, pievieno ķiplokus, čili pārslas un apmaisot cep 30 sekundes.

3

Tomātus sablendē, lej pannā un apmaisa. Pievieno degvīnu, iemaisa un karsē mērci uz vidējas liesmas 10 minūtes.

4

Lej klāt saldo krējumu, pievieno 100 gramus cietā siera un samaisa, līdz mērce ir viendabīga. Turpina karsēt uz nelielas liesmas 5 minūtes.

5

Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

6

Ber mērcē makaoronus un apmaisa, līdz tie visi ir pāklāti ar mērci. Pārkaisa ar kapātiem pētersīļiem un atlikušo cieto sieru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!