Pasta ar ķirbju un krēmsiera mērci
Foto: Shutterstock
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g spageti
spageti
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
400 g
400 g riekstu vai sviesta ķirbis
riekstu vai sviesta ķirbis
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas malti melnie pipari
malti melnie pipari
3 ĒK
3 ĒK krēmsiers
krēmsiers
40 g
40 g sarīvēts cietais siers
sarīvēts cietais siers
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Makaronu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Makaroni ar sieru ir krēmīga savienība, kas ātri pazūd no šķīvja. Un ja tam visam vēl pievieno saldenu ķirbi, kas savienojies ar krēmsieru, iegūsi sildošu, vēl krēmīgāku un košu maltīti, kas pārsteigs ar interesanto garšu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ķirbi nomizo un sagriež sīkos kubiņos. Katlā uzvāra ūdeni un pieber mazliet sāls. Ber iekšā ķirbja gabaliņus un vāra aptuveni 10–15 minūtes.

    Paralēli pannā uzkarsē olīveļļu un apcep smalki sakapātu sīpolu un sakapātas ķiploka daiviņas tik ilgi, līdz sīpola gabaliņi caurspīdīgi. Noņem no karstuma.

    Novārītos ķirbjus nokāš un ber traukā, pievieno krēmsieru, apceptos sīpolus un ķiplokus un ar rokas blenderi visu sablendē līdz biezeņa konsistencei. Šim darbiņam var izmantot arī jaudīgu krūzes blenderi.

    Novāra spageti, kā norādīts uz iepakojuma. Pēc vārīšanas spageti nokāš, bet atlej traukā aptuveni 100 ml ūdeni, kas atlicis pēc makaronu vārīšanas.

    Lielā pannā lej iegūto ķirbja biezeni un uz vidējas uguns uzkarsē, līdz tas sāk burbuļot. Tad mērcei pievieno sarīvētu cieto sieru, novārītos spageti un visu pārlej ar ūdeni, kas palicis no makaronu vārīšanas. Sparīgi maisot, visam ļauj uzsildīties un savienoties vienmērīgā masā, lai siers pakusis, bet ķirbju mērcē makaroni kārtīgi izviļāti.

    Pēc garšas pievieno mazliet sāli un piparus. Pasniedzot dekorē ar rīvētu sieru, grauzdētām ķirbju sēkliņām vai zaļumiem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.