Pasta ar lasi un degvīnu
Foto: All Over Press
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g "farfalle" jeb bantīšu makaroni
"farfalle" jeb bantīšu makaroni
30 ml
30 ml sviests
sviests
15 ml
15 ml eļļa
eļļa
1 gab.
1 gab. mazs sīpols, sīki sakapāts
mazs sīpols, sīki sakapāts
60 ml
60 ml degvīns
degvīns
500 ml
500 ml saldais krējums (vai saldais krējums uz pusēm ar pienu)
saldais krējums (vai saldais krējums uz pusēm ar pienu)
120 g
120 g žāvēts lasis vai laša forele, sagriezta garenās šķēlītēs
žāvēts lasis vai laša forele, sagriezta garenās šķēlītēs
pēc garšas
pēc garšas sāls un pipari
sāls un pipari
2 gab.
2 gab. olu dzeltenumi no XL olām
olu dzeltenumi no XL olām
1 gab.
1 gab. svaigas dilles, sakapātas, buntīte
svaigas dilles, sakapātas, buntīte
  • Makaronu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Interesanta recepte itāļu virtuves mīļotājiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Makaronus novāra sālsūdenī saskaņā ar lietošanas instrukciju uz paciņas. Tai jābūt al dente. Nolej ūdeni, saglabājot 30 ml.

    Kamēr pasta vārās, uz lielas pannas (pannā būs jāietilpina visi makaroni) uzkarsē sviestu kopā ar eļļu, apcep tajā sīpolu, kamēr tas mīksts. Pievieno degvīnu un ļauj "izburbuļot". Pievieno 3/4 saldā krējuma un cep uz vidējas uguns, kamēr mērce sāk reducēties (samazināties apjomā).

    Iemaisa lasi un pievieno sāli un piparus pēc garšas. Sakuļ kopā olu dzeltenumus ar atlikušo saldo krējumu.

    Liek makaronus katlā ar mērci un pievieno malā nolikto vārīšanas ūdeni. Pielej olu masu un uz mazas uguns maisot turpina vārīt, kamēr mērce sāk sabiezēt un makaroni vienmērīgi uzsiltst. Pagaršo, vai nav nepieciešams sāls.

    Pirms pasniegšanas pārber ar dillēm.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form