Pasta ar pikantu zemesriekstu sviesta mērci un taukšķētiem turku zirņiem
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
MĒRCEI
2 ĒK
2 ĒK zemesriekstu sviests
zemesriekstu sviests
2 ĒK
2 ĒK sezama eļļa
sezama eļļa
2 ĒK
2 ĒK sojas mērce
sojas mērce
4 ĒK
4 ĒK ūdens
ūdens
1 ĒK
1 ĒK brūnais cukurs
brūnais cukurs
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
pēc garšas
pēc garšas kinza
kinza
2 ĒK
2 ĒK Tabasco piparu mērce
Tabasco piparu mērce
pēc garšas
pēc garšas ingvers
ingvers
PASTAI
150 g
150 g spageti
spageti
400 g
400 g konservēti turku zirņi
konservēti turku zirņi
pēc garšas
pēc garšas paprikas pulveris
paprikas pulveris
pēc garšas
pēc garšas eļļa
eļļa
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Citas mērces
  • Makaronu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Parasti saku, ka manis gatavotie ēdieni ir garšīgi, bet nefotogēniski. Šoreiz pusdienas izdevās ne tikai mēles norīšanas vērtas, bet arī fotografēšanas cienīgas. Un jāatzīstas, ka par šo mērci biju tādā sajūsmā, ka nākamajā dienā pagatavoju vēlreiz.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liec blenderī zemesriekstu sviestu, sojas mērci, sezama eļļu, ūdeni, brūno cukuru, ingveru, aso mērci, ķiplokus un visu kārtīgi sablendē. Pēc garšas pievieno kinzas lapiņas. Droši var iztikt bez ingvera vai asās mērces, ja tas neiet pie sirds. Ja mērce ir pārāk bieza, pielej vēl pāris karotes ūdens.

    Tikmēr novāri spageti makaronus, te atradīsi padomus, kā tos nepārvārīt.

    Pannā uzkarsē eļļu un ber tajā nosusinātus konservētus turku zirņus. Ja ir pacietība, tos labāk iepriekšējā dienā novārīt pašam. Uz lēnas uguns tos apcep, pēc pāris minūtēm pārberot ar paprikas pulveri un sāli.

    Nokās makaronus un kamēr tie vēl karsti, iemaisi mērci.

    Spageti pasniedz pārbērtus ar turku zirņiem, rotā ar kinzas lapiņām.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form