Pasta ar sēnēm un melno ķiploku
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g makaroni, piemēram, Linguine
makaroni, piemēram, Linguine
200 g
200 g šampinjoni
šampinjoni
8
8 melnā ķiploka daiviņas
melnā ķiploka daiviņas
1
1 vidēji liels šalotes sīpols
vidēji liels šalotes sīpols
3
3 saberzti melnie pipari
saberzti melnie pipari
2 ĒK
2 ĒK baziliks
baziliks
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
1/4 ĒK
1/4 ĒK olīveļļa
olīveļļa
 
Parmezāna siers
Parmezāna siers
  • Makaronu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Melnais ķiploks ir augstā temperatūrā fermentēts ķiploks, kas īpaši iecienīts Āzijas virtuvē, kā arī augstas kvalitātes restorānos. Tam piemīt salda garša, kas atgādina Indijas dateles vai balzāmetiķa sīrupu. Recepte šai dienai - pasta ar šampinjoniem un melno ķiploku.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lielā katlā uzvāra ūdeni un liek vārīties makaronus (vāra aptuveni 9-10 minūtes, atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma).

    Kad makaroni vārās - tie jānovāra līdz al-dente stāvoklim (gandrīz gatavi, bet vēl nedaudz cieti), lielā dziļā pannā uz vidējas liesmas sakarsē olīveļū un pievieno saberztu melno piparu. pēc tam pievieno šķēlēs sagrieztus šampinjonus un melno ķiploku. Apmaisa, lai viss būtu eļļā.

    Piecas minūtes ļauj karsēties, ik pa laikam apmaisot, pēc tam samazina liesmu un pievieno smalcinātu šalotes sīpolu, ļauj sīpolam nedaudz apcepties - lai tas būtu salds, bet ne brūns.

    Kad makaroni ir gatavi, nolej ūdeni, pietaupot puskrūzi novārītā ūdens. Makaronus pievieno pannā esošajām sēnēm un melnajam ķiplokam un visu apmaisa. Pievieno smalki sagrieztu baziliku un atkal apmaisa. Ja saturs šķiet par sausu, var pievienot nedaudz ūdens, kurā vārījās makaroni.

    Gatavs! Liek pastu divos šķīvjos un pārkaisa ar rīvētu Parmezāna sieru. Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form