Pats gardākais braunijs ar šokolādes glazūru
Foto: Privātais arhīvs
4.0000 5
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Šokolādes "ganache"
150 g
150 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
150 g
150 g saldais krējums
saldais krējums
Braunija mīkla
200 g
200 g sviests
sviests
300 ml
300 ml cukurs
cukurs
150 ml
150 ml kakao
kakao
1 TK
1 TK sāls
sāls
1 ĒK
1 ĒK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
3 gab.
3 gab. olas
olas
150 ml
150 ml milti
milti
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Braunijs ir tik gards, ka ar vienu gabaliņu nepietiks un būs grūti apstāties no tā baudīšanas. "Esmu gatavojusi daudz brauniju, tik dažādus – ar ogām, riekstiem, pavisam vienkāršus. Bet tik gardu kā šis – nekad iepriekš," – recepti iesaka gardēde Linda Mežale.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo šokolādes "ganache" jeb glazūru. Sasmalcini šokolādi un ieliec traukā.

    Uzvāri saldo krējumu, pievieno tam šokolādi, ļauj šokolādei izkust, apmaisi, lai ir viendabīga masa.

    Ielej trauciņā, uzliec virsū plēvi un atstāj istabas temperatūrā.

    Uzsildi krāsni līdz 175 grādu temperatūrai.

    20 x 25 centimetrus lielā formā ieklāj cepampapīru.

    Katliņā izkausē sviestu. Pievieno cukuru, kakao, sāli, vaniļas cukuru un apmaisi.

    Pievieno masai pa vienai olai pēc kārtas.

    Iesijā miltus un maisi, līdz veidojas viendabīga masa.

    Masu klāj uz cepampapīra un cep krāsnī 20–22 minūtes.

    Kad braunijs atdzisis, pārklāj ar šokolādes "ganache".

    Liec ledusskapī sastingt aptuveni stundu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form