Zaļo pākšu pupiņu salāti
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 1
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Ja arī tavs vēders ir izsalcis pēc svaigas un pavasarīgas maltītes, tad šie salāti būs kā radīti šī kārdinājuma remdināšanai. Viegli, veselīgi un pats galvenais – traki gardi!

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, izkārto paprikas pusītes ar miziņu uz augšpusi. Cep aptuveni 20-30 minūtes, līdz paprikas miziņa ir ieplaisājusi un tā ir viegli apcepusies.

Atdzesē papriku un noņem mizu.

Liek pākšu pupiņas verdošā ūdenī un vāra 4-5 minūtes, līdz pākstis kļuvušas mīkstas. Nolej karsto ūdeni un noskalo pākstis zem auksta, tekoša ūdens. Pēc tam nosusina pākstis, lai tās nebūtu slapjas.

Lielā bļodā sajauc salātu maisījumu ar pākstīm un sagrieztajām paprikas šķēlēm.

Salātu mērci gatavo, sajaucot kopā visas sastāvdaļas. Pēc nepieciešamības var pievienot arī sāli un piparus.

Vislabāk salāti garšos, ja tie tiks pasniegti tūlīt pēc dārzeņu sajaukšanas ar mērci, lai tie pārāk nesasulojas.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form