Pavasarīgie kāpostu salāti ar mango un eļļas–apelsīnu mērci
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
1/2
1/2 neliels sarkanais kāposts
neliels sarkanais kāposts
1
1 neliels Ķīnas kāposts
neliels Ķīnas kāposts
90 g
90 g salātu maisījums
salātu maisījums
1 sauja
1 sauja zirņu dīgsti
zirņu dīgsti
1
1 mango
mango
Mērcei
4 ĒK
4 ĒK rapšu eļļa 'Risso'
rapšu eļļa 'Risso'
4 ĒK
4 ĒK apelsīnu sula
apelsīnu sula
2 ĒK
2 ĒK sarkanvīna etiķis
sarkanvīna etiķis
1 ĒK
1 ĒK medus
medus
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Svaigēšana
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Dārzeņu salāti
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Koši, krāsaini un pavasarīgi svaigi salāti, kur kāpostu kraukšķīgums mijas ar eksotisko mango un spirgtu eļļas–apelsīnu mērces skābumiņu. Garšos lieliski gan kā viegla maltīte, gan kā piedeva dažādiem gaļas vai zivju ēdieniem.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ķīnas kāpostu un sarkano kāpostu sarīvē virtuves kombainā, uz dārzeņu mandolīnas vai smalki sagriež ar nazi. Mango nomizo, izņem kauliņu, sagriež mīkstumu daiviņās.

    Pavasarīgie kāpostu salāti ar mango un eļļas–apelsīnu mērci
    Foto: DELFI

    Gatavo mērci. Ielej stikla burciņā "Risso" rapšu eļļu (to var aizstāt ar kukurūzas vai saulespuķu eļļu), pievieno visas pārējās sastāvdaļas. Burciņai aizskrūvē vāku un sakrata, līdz iegūta viendabīga, emulsijas konsistences mērce.

    Kāpostus liek bļodā, pievieno mango daiviņas un biešu lapiņas, visu pārlej ar mērci un apmaisa.

    Pārkaisa salātus ar dīgstiem un pasniedz.



    Lai labi garšo!


    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form