Koši, krāsaini un pavasarīgi svaigi salāti, kur kāpostu kraukšķīgums mijas ar eksotisko mango un spirgtu eļļas–apelsīnu mērces skābumiņu. Garšos lieliski gan kā viegla maltīte, gan kā piedeva dažādiem gaļas vai zivju ēdieniem.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma
Ķīnas kāpostu un sarkano kāpostu sarīvē virtuves kombainā, uz dārzeņu mandolīnas vai smalki sagriež ar nazi. Mango nomizo, izņem kauliņu, sagriež mīkstumu daiviņās.
Foto: DELFI
Gatavo mērci. Ielej stikla burciņā "Risso" rapšu eļļu (to var aizstāt ar kukurūzas vai saulespuķu eļļu), pievieno visas pārējās sastāvdaļas. Burciņai aizskrūvē vāku un sakrata, līdz iegūta viendabīga, emulsijas konsistences mērce.
Kāpostus liek bļodā, pievieno mango daiviņas un biešu lapiņas, visu pārlej ar mērci un apmaisa.
Pārkaisa salātus ar dīgstiem un pasniedz.
Lai labi garšo!
Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.
Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.