Pavasarīgie kāpostu salāti ar mango un eļļas–apelsīnu mērci
Foto: DELFI
Sarežģītība: viegli

Koši, krāsaini un pavasarīgi svaigi salāti, kur kāpostu kraukšķīgums mijas ar eksotisko mango un spirgtu eļļas–apelsīnu mērces skābumiņu. Garšos lieliski gan kā viegla maltīte, gan kā piedeva dažādiem gaļas vai zivju ēdieniem.

Ķīnas kāpostu un sarkano kāpostu sarīvē virtuves kombainā, uz dārzeņu mandolīnas vai smalki sagriež ar nazi. Mango nomizo, izņem kauliņu, sagriež mīkstumu daiviņās.

Pavasarīgie kāpostu salāti ar mango un eļļas–apelsīnu mērci
Foto: DELFI

Gatavo mērci. Ielej stikla burciņā "Risso" rapšu eļļu (to var aizstāt ar kukurūzas vai saulespuķu eļļu), pievieno visas pārējās sastāvdaļas. Burciņai aizskrūvē vāku un sakrata, līdz iegūta viendabīga, emulsijas konsistences mērce.

Kāpostus liek bļodā, pievieno mango daiviņas un biešu lapiņas, visu pārlej ar mērci un apmaisa.

Pārkaisa salātus ar dīgstiem un pasniedz.



Lai labi garšo!


Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form