Pavisam slinkā 'Napoleona' kūkas recepte
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt nākamajā dienā
Loading...
Sastāvdaļas
4 gab.
4 gab. kārtainā mīklas sloksnes
kārtainā mīklas sloksnes
1 gab.
1 gab. sviesta paciņa
sviesta paciņa
 
aveņu ievārījums
aveņu ievārījums
1 gab.
1 gab. iebiezinātais piena bundžiņa
iebiezinātais piena bundžiņa
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Šai "Napoleona" kūkai ir četras sastāvdaļas: kārtainā mīkla, sviests, iebiezinātais piens un aveņu ievārījums. Tu neticēsi, cik gan ātri un vienkārši ir pagatavojams šis saldais gardums, tāpēc steidz uz virtuvi un to uzmeistaro! Nodrošinies arī ar kādu sāļumu pa rokai (skābētu gurķi, pīrāgu vai desmaizi), jo kūkas saldums nedaudz nošķebina dūšu... Bet tā ir ārkārtīgi garda!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kārtainās mīklas plāksnes izņem no saldētavas un atlaidina. Bez rullēšanas saliek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.

    Mīklu sadursta ar dakšiņu

    Cep 200 grādos sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes.

    Ņem ārā no krāsns, atdzesē, tad pārgriež gareniski uz pusēm, lai sanāktu astoņi gabali. Ar nazi nedaudz nobrucina mīklas virsējo kārtu, drupačiņas tiks izmantotas kā dekors.

    Gatavo krēmu: sakuļ sviestu (vienu paciņu), lēnām pievieno iebiezināto pienu.

    Kārto kūku: izcepta kārtainās mīklas plāksne (nedaudz sapresēta), pa virsu krēms (izlīdzināts), aveņu zapte, atkal mīklas plāksne... Tā uz apli. Pēdējo kārtu noklāj ar krēmu un pārber ar kārtainās mīklas drumstalām.

    Kūku liek ledusskapī vismaz uz trim stundām vai labākajā gadījumā uz nakti.

    Ja vēlas, pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru.|

    Lai gardi!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.