'Pavlova' ar maskarpones krēmu
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
PAMATNEI
6
6 olu baltumi
olu baltumi
300 g
300 g pūdercukurs
pūdercukurs
1 ĒK
1 ĒK kartupeļu vai kukurūzas ciete
kartupeļu vai kukurūzas ciete
1 TK
1 TK baltvīna vai galda etiķis (9%)
baltvīna vai galda etiķis (9%)
KRĒMAM
250 ml
250 ml saldais krējums
saldais krējums
250 g
250 g maskarpone
maskarpone
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas ogas un augļi
ogas un augļi
  • Latvijas svētku receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Austrāliešu nacionālā virtuve
  • Tortes un kūkas
  • ""Pavlovu" uzcept varēs arī tās saimnieces, kurām "abas rokas kreisās," smej garšīgās "Facebook" lapas "Zanes receptes" saimniece, receptes autore Zane Zepa.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Krāsni sakarsē līdz 120 grādiem (režīms: augšējā/apakšējā karsēšana ar ventilatoru).

    Gatavo pamatni. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem, liek bļodā un sāk kult, ar karoti liekot pa drusciņai klāt pūdercukuru. Tad pievieno cieti un ilgi kuļ, kamēr putas ir tik stingras, ka, izceļot mikseri, tam galiņā paliek tādas kā lāstekas. Tad ir laiks pievienot etiķi un atkal cītīgi to iekult masā.

    Uz plāts izklāj cepampapīru, apkaisa ar cieti, ja grib precīzu kontūru, var uz cepampapīra uzvilkt apli vai kvadrātu - pēc vēlēšanās. Var "uz aci" ar karoti likt masu uz cepampapīra, veidojot no putām pabiezu pamatni, tad ar konditorejas šprici un robainu, lielu uzgali izspiest uz augšu cakainas maliņas, bet arī to var nedarīt - tas tikai smukumam. Galvenais, kas jāņem vērā, veidojot tortes formu - vidū jāveido padziļinājums, kur vēlāk sapildīt ogas un krēmu.

    'Pavlova' ar maskarpones krēmu
    Foto: Privātais arhīvs

    Kad pamatne sagatavota, to liek krāsnī uz stundu. Pēc stundas izslēdz krāsni, paver krāsns durvis un patur pamatni krāsnī vēl kādu laiku, tad izņem ārā un atdzesē pavisam.

    Kamēr pamatne dziest, gatavo krēmu. Sakuļ saldo krējumu ar maskarponi viendabīgā, gludā, gaisīgā krēma masā. Cukura pievienošana ir gaumes jautājums, jo jāņem vērā, ka "Pavlovas" pamatne ir ļoti salda.

    Krēmu liek izceptās pamatnes vidiņā un pa virsu kārto ogas un auglīšus.

    'Pavlova' ar maskarpones krēmu
    Foto: Privātais arhīvs

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form