Pelēko zirņu kotletes no 1974. gada pavārgrāmatas
Foto: Čība gatavo
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
250 kg
250 kg pelēkie zirņi, iepriekš izmērcēti un novārīti sālsūdenī
pelēkie zirņi, iepriekš izmērcēti un novārīti sālsūdenī
1
1 liels sīpols
liels sīpols
1
1 liela ola
liela ola
2 ĒK
2 ĒK skābs krējums
skābs krējums
pēc garšas
pēc garšas sāls un svaigi malti melnie pipari
sāls un svaigi malti melnie pipari
 
tauki vai eļļa cepšanai
tauki vai eļļa cepšanai
  • Latvijas svētku receptes
  • Ikdienas maltītei
  • Dārzeņu pankūkas un plācenīši
  • Karstās uzkodas
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • "Pelēkie zirņi, bez šaubām, ir īsts latviešu produkts, tikai, manuprāt, nepelnīti reti izmantots. Mūsdienās pelēkie zirņi godā tiek celti vien Ziemassvētkos, ko gan nevar teikt par senākiem laikiem. Pāršķirstot 1974. gadā izdoto kaucmindietes* Ainas Kļaviņas pavārgrāmatu "Pusdienas katrai dienai", var atrast tādus ēdienus kā zirņu pastēte, pikas, sautējumi, sacepumi un kotletes. Tās tad arī šoreiz es pagatavoju. Sanāca ļoti gardas un sātīgas pusdienas," pārbaudītu recepti iesaka "Instagram" konta "Čība gatavo" autore Sanda Seļezņova.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Novārītos zirņus samaļ gaļas mašīnā.

    Sīpolu sīki sakapā un apcep taukvielās, pievieno zirņu masai un samaisa.

    Pievieno nedaudz sakultu olu, krējumu, sāli un piparus. Visu samīca un veido kotletes.

    Cep sakarsētās taukvielās no abām pusēm brūnas.

    Lai labi garšo!

    * 2013. gadā pārizdotās grāmatas autore ir leģendārā Latvijas mājturības institūta (sākotnēji: "Kaucmindes seminārs") absolvente Aina Kļaviņa. Institūtu beidzot, jaunās speciālistes saņēma ne tikai izglītību apliecinošu dokumentu, bet dzīvē līdzi aiznesa arī tautā radušos nosaukumu kaucmindietes. Kaucmindietes Latvijas laikā uzskatīja par labākajām mājas un virtuves kultūras nesējām.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form