'Penne' pasta krēmīgā ķirbju mērcē
Foto: Linda Tellgrena, www.lindasvirtuve.lv
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
450 g
450 g penne rigate pasta
penne rigate pasta
4 šķēles
4 šķēles ķirbji
ķirbji
1 ĒK
1 ĒK eļļa
eļļa
1 ĒK
1 ĒK medus
medus
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
1
1 sakapāts sīpols
sakapāts sīpols
3
3 saspiestas ķiploka daiviņas
saspiestas ķiploka daiviņas
100 g
100 g krēmsiers
krēmsiers
20 g
20 g sarīvēts cietais siers
sarīvēts cietais siers
100 g
100 g valrieksti
valrieksti
 
sakapāti garšaugi vai dīgsti pasniegšanai
sakapāti garšaugi vai dīgsti pasniegšanai
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Makaronu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Īsta ģimenes maltīte, jo ar krēmīgo mērci pat nemanot arī mazajiem var "iemānīt" brīžam ne vienmēr mīlēto ķirbi. Recepti "Tasty" lasītājiem piedāvā Linda Tellgrena, bloga "Lindas virtuve" autore un "Dobeles dzirnavnieks".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Ķirbja šķēles liec uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepampapīru. Ķirbi pārsmērē ar eļļu un medu, pārkaisi ar sāli. Liec cepeškrāsnī un cep apmēram 20 minūtes, līdz ķirbis un tā miza ir mīksti.

    Uzvāra ūdeni, pievieno šķipsnu sāls, pieber pastu. Vāri 7 minūtes, līdz pasta ir al dente (gandrīz gatava).

    Gatavo mērci: uz pannas uzkarsētā eļļā apcep sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pievieno ķiploku un maisot cep vēl 2 minūtes. Pievieno krēmsieru un pagaidi, līdz tas izkūst. Ķirbi, sīpolus un ķiploku liec blenderī, pievieno cieto sieru un sablenderē viendabīgā masā.

    Karstai pennei pārlej mērci, pārber valriekstus un visu samaisa tā, lai mērce noklātu pastu. Pasniedz pārbērtu ar dīgstiem vai sakapātiem garšaugiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form