Pepperkakor – tradicionālās zviedru piparkūkas
Foto: Rimi labākai dzīvei
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
150 g
150 g sviests
sviests
50 g
50 g tumšais cukura sīrups
tumšais cukura sīrups
50 g
50 g gaišais cukura sīrups
gaišais cukura sīrups
250 g
250 g brūnais niedru cukurs
brūnais niedru cukurs
1 TK
1 TK malts kanēlis
malts kanēlis
1 TK
1 TK malts ingvers
malts ingvers
0.5 TK
0.5 TK malts kardamons
malts kardamons
100 ml
100 ml ūdens
ūdens
450 g
450 g kviešu milti
kviešu milti
0.5 TK
0.5 TK soda
soda
  • Piparkūkas
  • Cepumi
  • Dažādas mīklas
  • Ziemassvētku receptes
  • Zviedru nacionālā virtuve
  • "Šīs ir tradicionālās zviedru piparkūkas – ļoti trauslas un garšīgas. Es pat teiktu, ka tās spēj radīt atkarību, jo no tām nevaru atteikties. Recepte ļoti līdzīga mums pazīstamajām, taču tajā tiek pievienots ūdens, nav olu," skaidro šefpavārs, "Rimi" gardēdis Normunds Baranovskis.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katlā vāra sviestu, cukuru sīrupus, cukuru un ūdeni, pievieno arī garšvielas.

    Kad cukurs izkusis pilnībā, ber klāt miltus un sodu. Plaucē mīklu, to cītīgi maisot.

    Mīklu atdzesē un ietin cepamajā papīrā vai pārtikas plēvē. Atstāj ledusskapī uz nakti vai ilgāk.

    Izrullē plānu mīklu, veido formiņas un cep piparkūkas 200 grādos 5 - 8 minūtes, līdz tās ir viegli brūnas.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form