"Šīs ir tradicionālās zviedru piparkūkas – ļoti trauslas un garšīgas. Es pat teiktu, ka tās spēj radīt atkarību, jo no tām nevaru atteikties. Recepte ļoti līdzīga mums pazīstamajām, taču tajā tiek pievienots ūdens, nav olu," skaidro šefpavārs, "Rimi" gardēdis Normunds Baranovskis.
720Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

150 gsviests50 gtumšais cukura sīrups50 ggaišais cukura sīrups250 gbrūnais niedru cukurs1 TKmalts kanēlis1 TKmalts ingvers0.5 TKmalts kardamons100 mlūdens450 gkviešu milti0.5 TKsoda

Sagatavošana

1

Katlā vāra sviestu, cukuru sīrupus, cukuru un ūdeni, pievieno arī garšvielas.

2

Kad cukurs izkusis pilnībā, ber klāt miltus un sodu. Plaucē mīklu, to cītīgi maisot.

3

Mīklu atdzesē un ietin cepamajā papīrā vai pārtikas plēvē. Atstāj ledusskapī uz nakti vai ilgāk.

4

Izrullē plānu mīklu, veido formiņas un cep piparkūkas 200 grādos 5 - 8 minūtes, līdz tās ir viegli brūnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!