Pica ar mocarellu, anšoviem un olīvām Neapoles gaumē
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai:
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
165 ml
165 ml remdens ūdens
remdens ūdens
250 g
250 g milti
milti
1/2 TK
1/2 TK sāls
sāls
1 TK
1 TK sausais raugs
sausais raugs
Virskārtai:
8 ĒK
8 ĒK tomātu pasta vai biezenis
tomātu pasta vai biezenis
1 ĒK
1 ĒK mazie kaperi
mazie kaperi
16
16 marinētas anšovu filejas
marinētas anšovu filejas
16-20
16-20 melnās olīvas
melnās olīvas
250 g
250 g mocarella
mocarella
2 saujas
2 saujas baziliks
baziliks
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Dažādas mīklas
  • Picas un karstmaizes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kārdinošas rauga mīklas picas ar tomātu pastu, mocarellu, anšoviem un olīvām. Interesantākai garšai pievieno arī kaperus.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms gatavo mīklu: eļļu sajauc ar ūdeni. Lielā bļodā sajauc miltus ar sāli, kā arī sauso raugu. Miltu kaudzes vidū uztaisi bedrīti un ielej tajā ar ūdeni sajaukto eļļu. Mīklu samaisi viendabīgā masā. Pēc tam mīklas bumbu liec uz virsmas, kas apkaisīta miltiem, un mīci apmēram 10 minūtes.

    Tad mīklu ieliec bļodā, kas iesmērēta ar eļļu, un apklāj ar pārtikas plēvi. Ļauj tai uzrūgt apmēram 2 stundas. Pēc tam mīklu izņem no bļodas un sadali uz pusēm. Abas daļas izrullē apaļā formā un liec uz cepešplātīm, kas izklātas ar cepamo papīru.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 230°C.

    Uz picām uzsmērē tomātu pastu. Tad uzliec uz tām siera šķēles, olīvas, kaperus un anšovus. Picas liec cepeškrāsnī un cep 8–10 minūtes. Izņem no krāsns un apkaisi ar bazilika lapiņām.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form