Picas pastas iesmiņi – uzkoda rudenīgiem sarunu vakariem mājās
Foto: Publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Sastāvdaļas 10 iesmiņiem:
150 g
150 g "bantīšu" jeb "Farfalle" pasta (Māra izmantoja "Dobeles dzirnavnieka" ražoto)
"bantīšu" jeb "Farfalle" pasta (Māra izmantoja "Dobeles dzirnavnieka" ražoto)
3 ĒK
3 ĒK tomātu mērce ar sīpoliem un sieru (Māra izmantoja "Rūdolfs")
tomātu mērce ar sīpoliem un sieru (Māra izmantoja "Rūdolfs")
100 g
100 g siers
siers
1 gab.
1 gab. neliels tomāts
neliels tomāts
0.5 gab.
0.5 gab. sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
 
ceturtdaļa paprikas
ceturtdaļa paprikas
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
2 gab.
2 gab. olīvas
olīvas
 
nedaudz vītinātas gaļas
nedaudz vītinātas gaļas
 
garšvielas, koka iesmiņi
garšvielas, koka iesmiņi
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Karstās uzkodas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kad vakari garāki un tumšāki, tā vien gribas ar krūzi kūpošas tējas vai glāzi vīna pie vakariņu galda pasēdēt ilgāk, gremdējoties sarunās ar ģimeni. Kādēļ gan kādu vakaru nepagatavot kādu īpašāku uzkodu? Piemēram, picas pastas iesmiņus, ko iesaka ēdienu blogere Māra Ziemele.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vārošā sālsūdenī ber pastu un vāra tik ilgi, cik norādīts uz iepakojuma.
    Sagatavo piknika koka iesmiņus.

    Gatavo pastu nokāš un apslaka ar olīveļļu, lai tā nesaliptu.

    Sagatavo cepamo paplāti, izklāj to ar cepampapīru un uzkarsē cepeškrāsni uz 175°C.

    Pastu pa vienai uzdur uz iesmiņa.

    Kad visi iesmiņi savērti, tos apsmērē ar tomātu mērci, pārkaisa ar sarīvētu sieru, smalki sagrieztiem sīpoliem, papriku, tomātiem un dekorē ar vītinātu gaļu, olīvām un pārkaisa ar garšvielām.

    Paplāti ar pastas iesmiņiem liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 7 minūtes.

    Kad siers izkusis un viss apbrūnējis, ņem ārā no krāsns un pasniedz siltu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form