Foto: Shutterstock
Gardi, maigi piena mīklas cepumiņi jeb koržiki. Visbiežāk šo cepumu galvenie fani ir bērni, jo cepumi vidiņā ir mīksti. Pasniedz ar pienu vai tēju.
30Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

100 gsviests (istabas temperatūrā)200 gcukurs2 olas (papildu ola cepumu apsmērēšanai)80 mlpiens500 gmilti10 gcepamais pulveris

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 190°C, sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar cepamo papīru.

2

Sakuļ sviestu ar cukuru, līdz veidojas gaisīgs krēms. Pievieno olas, pienu un sakuļ. Pēc tam pievieno miltus, cepamo pulveri, sajaucot viendabīgu mīklu.

3

Darba virsmu apkaisa ar miltiem, uz tās izrullē mīklu samērā biezā plāksnē, apmēram 6-7 mm.

4

Ar izvēlētu formiņu vai glāzi izspiež cepumiņus, tos liek uz sagatavotās plātnes. Pēc tam cepumus apsmērē ar sakultu olu un liek karstā cepeškrāsnī. Cep apmēram 15 minūtes, līdz koržiki brūni un gatavi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!