Piena cepumi jeb koržiki
Foto: Shutterstock
3.1429 7
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
100 g
100 g sviests (istabas temperatūrā)
sviests (istabas temperatūrā)
200 g
200 g cukurs
cukurs
2
2 olas (papildu ola cepumu apsmērēšanai)
olas (papildu ola cepumu apsmērēšanai)
80 ml
80 ml piens
piens
500 g
500 g milti
milti
10 g
10 g cepamais pulveris
cepamais pulveris
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Cepumi
  • Pasaules Virtuve
  • Gardi, maigi piena mīklas cepumiņi jeb koržiki. Visbiežāk šo cepumu galvenie fani ir bērni, jo cepumi vidiņā ir mīksti. Pasniedz ar pienu vai tēju.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 190°C, sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar cepamo papīru.

    Sakuļ sviestu ar cukuru, līdz veidojas gaisīgs krēms. Pievieno olas, pienu un sakuļ. Pēc tam pievieno miltus, cepamo pulveri, sajaucot viendabīgu mīklu.

    Darba virsmu apkaisa ar miltiem, uz tās izrullē mīklu samērā biezā plāksnē, apmēram 6-7 mm.

    Ar izvēlētu formiņu vai glāzi izspiež cepumiņus, tos liek uz sagatavotās plātnes. Pēc tam cepumus apsmērē ar sakultu olu un liek karstā cepeškrāsnī. Cep apmēram 15 minūtes, līdz koržiki brūni un gatavi.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form