Piena zupa ar kartupeļu klimpām un sviestu
Foto: Privātais arhīvs
3.4000 5
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1.5 l
1-2 ĒK
pēc garšas

Piena zupa ar kartupeļu klimpām ir klasiska latviešu virtuves recepte. Bērnībā mamma vai ome šo gardo zupīti parasti cēla galdā, aizdarot ar sviestu vai dodot klāt baltmaizes šķēli, kas devīgi pārziesta ar sviesta kārtu. Recepti iesaka Sanita Polukejeva.

Kartupeļus nomizo, sarīvē uz smalkās rīves, caur marli nospiež lieko sulu (neizlej!), līdz masa ir, cik vien iespējams, sausa.

Pievieno kartupeļu masai olu, miltus (tik daudz, lai iegūtu saturīgu, veidojamu masu), sāli un cieti, kas nostājusies bļodiņas apakšā, nolejot kartupeļu sulu.

Visu labi samaisa, veido mazas bumbiņas.

Katliņā uzkarsē pienu, pa vienai iemērc klimpiņas.

Pievieno sviestu un sāli.

Kad bumbiņas uzpeld, pavāra zupu uz nelielas liesmas vēl 3-4 minūtes, un tā ir gatava pasniegšanai.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form