Pierogi jeb poļu pelmeņi ar skābētiem kāpostiem un sēnēm
Foto: Shutterstock
0
4 porcijas 
Sarežģītība: grūti
Loading...
Sastāvdaļas
3 glāzes
3 glāzes milti
milti
3 ĒK
3 ĒK eļļa
eļļa
1 glāze
1 glāze verdošs ūdens
verdošs ūdens
 
sāls
sāls
Pildījumam:
300 g
300 g skābēti kāposti
skābēti kāposti
150 g
150 g marinētas meža sēnes
marinētas meža sēnes
1
1 sīpols
sīpols
2 ĒK
2 ĒK eļļa
eļļa
 
dilles, sāls
dilles, sāls
  • Citi ēdieni
  • Dārzeņu ēdieni
  • Dažādas mīklas
  • Sēņu ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Krievu nacionālā virtuve
  • Pelmeņus gatavot mājās ir diezgan piņķerīgs un laikietilpīgs process, īpaši, ja nav speciālās pelmeņu formas, tomēr garša atsver visu! Šai reizei - poļu tradicionālie pierogi - pelmeņi ar kāpostiem un sēnēm!

    Bļodā ber divas glāzes miltu, pievieno sāli un eļļu. Visu saberž ar rokām, pielej vienu glāzi verdoša ūdens un kārtīgi samīca - 7, līdz 10 minūtes. Sākumā mīkla ļoti līp pie rokām, tomēr, jo vairāk mīca, jo vijīgāka tā kļūst. Ik pa brīdim var pievienot vēl miltus. Iegūto mīklas piku pārsedz ar tīru dvielīti un atpūtina kādu pusstundu.

    Tikmēr gatavo pildījumu. Sēnes un kāpostus sīki sasmalcina. Sīpolu notīra un sasmalcina, apcep eļļā.

    Pierogu pildījumam var izmantot arī vārītus kartupeļu masu, kas sjaukta ar biezpienu un ceptiem sīpoliem.

    Pannā pie sīpoliem pieber sagrieztās sēnes un kāpostus, visu vēlreiz viegli apcep, pievieno sāli, smalki sagrieztas dilles un rūpīgi samaisa.

    Ķeras pie pierogu gatavošanas. Mīklu plāni izrullē, ar apaļu formu vai glāzi spiež aplīšus, uz katra no tiem liek nedaudz pildījuma. Mīklu aizloka un aizlipina malas, veidojot formu. Noskatoties īso video pamācību, iemācies neparastu paņēmienu pierogu aizlipināšanai.

    Gatavos pierogus var vārīt vai cept uzreiz, bet var arī likt saldētavā, lai gatavotu citā reizē. Lai pierogi nesaliptu, tos kārto uz dēlīša un liek ar visu dēlīti saldētavā. Kad sasaluši, pārber maisiņā un atstāj saldētavā.

    Poļi pierogus parasti pasniedz, pārlejot ar pannā izčurkstināta cauraudzīša (to iepriekš sagriež kubiņos) mērci un skābo krējumu.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form