Pikantais brūkleņu-sīpolu čatnijs
Foto: Shutterstock
4.1111 9
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg Brūklenes
Brūklenes
1 kg
1 kg Sīpoli
Sīpoli
1,5 gab.
1,5 gab. Ķiploka galviņa
Ķiploka galviņa
3 ĒK
3 ĒK Ingvers, rīvēts
Ingvers, rīvēts
350 g
350 g Brūnais cukurs
Brūnais cukurs
1 gab.
1 gab. Čili pipars
Čili pipars
100 ml
100 ml Sarkanvīna etiķis
Sarkanvīna etiķis
100 ml
100 ml Ūdens
Ūdens
  • Mērces ziemai
  • Citas mērces
  • Ievārījumi, džemi un marmelādes
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Čatnijs ir indiešu virtuvei raksturīga pikanta, saldskāba mērce, ko šoreiz piedāvājam pagatavot no mūsu pašu brūklenēm. To var uzskatīt par neierastāku vīriešu zaptes variāciju, jo čatnijs labi garšos gan ar gaļas un zivju ēdieniem, gan piešķirs asumiņu sieram, pīrāgiem un rīsiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sīpolus un ķiplokus nomizo un sasmalcina. Čili piparu sakapā. Ingvera sakni nomizo, sarīvē uz smalkās rīves.

    Katliņā uzkarsē eļļu, apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Tad pievieno brūklenes, cukuru un turpina cept vēl divas minūtes.

    Pievieno pārējās sastāvdaļas un uz mazas uguns tvaicē 45-50 minūtes, līdz veidojas pabieza masa.

    Karstu čatniju salej tīrās burkās, aizskrūvē vāciņus. Pēc atdzišanas uzglabā ledusskapī.

    Pasniedz kā piedevu gaļai vai siera platei.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form