Humuss ar kaltētiem tomātiem
Foto: Publicitātes attēls
3.5000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g konservēti turku zirņi
konservēti turku zirņi
2 ĒK
2 ĒK sezama sēklas
sezama sēklas
5
5 saulē kaltēti tomāti eļļā
saulē kaltēti tomāti eļļā
5
5 ķirštomāti
ķirštomāti
 
citrons
citrons
2 ĒK
2 ĒK sakapāti pētersīļi
sakapāti pētersīļi
3 ĒK
3 ĒK sakapāts baziliks
sakapāts baziliks
 
neliels gabaliņš čili
neliels gabaliņš čili
50 ml
50 ml olīveļļa
olīveļļa
1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
šķipsna
šķipsna malts kumins
malts kumins
1 TK
1 TK medus
medus
Pasniegšanai:
20
20 sāļās vafeles, piemēram, "Selga" ar tomātu un bazilika garšu
sāļās vafeles, piemēram, "Selga" ar tomātu un bazilika garšu
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Brokastis
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Pastētes, sviests un smēriņi
  • Uzkodu mērces
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Gards turku zirņu smēriņš jeb humuss ar tomātiem, čili un baziliku. Baudi humusu ar kraukšķīgām sāļajām vafelēm, grauzdiņiem, dārzeņu gabaliņiem vai citām uzkodām. Recepti piedāvā raidījuma "Gatavo 3" kulināre Linda Vilmansone sadarbībā ar "Selga".

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uz lēnas uguns pannā apgrauzdē sezama sēklas, līdz tās viegli zeltainas.

    Sablendē viendabīgā pastā kopā ar ķiploku daiviņu un pāris ēdamkarotēm olīveļļas.

    Blenderī liek konservētos turku zirņus, pievienojot pusi no bundžiņā esošā šķidruma.

    Pievieno sezama pastu, abu veidu tomātus, sakapātos zaļumus, čili gabaliņu, sulu no viena citrona, šķipsniņu sāls un kumina.

    Visu sablendē viendabīgā masā un pagaršo. Pēc garšas papildus pievieno mazliet sāli vai medu.

    Liek nelielā trauciņā, dekorē ar pāris turku zirņiem un pārlej ar atlikušo olīveļļu vai čili eļļu, ja tāda pieejama.

    Padoms: ja negaršo vai nepatīk pētersīļi, čili, kumins, tos var nepievienot. Kā arī noteikti var izmantot vārītus turku zirņus.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form