Humuss ar kaltētiem tomātiem
Foto: Publicitātes attēls
3.5000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Gards turku zirņu smēriņš jeb humuss ar tomātiem, čili un baziliku. Baudi humusu ar kraukšķīgām sāļajām vafelēm, grauzdiņiem, dārzeņu gabaliņiem vai citām uzkodām. Recepti piedāvā raidījuma "Gatavo 3" kulināre Linda Vilmansone sadarbībā ar "Selga".

Uz lēnas uguns pannā apgrauzdē sezama sēklas, līdz tās viegli zeltainas.

Sablendē viendabīgā pastā kopā ar ķiploku daiviņu un pāris ēdamkarotēm olīveļļas.

Blenderī liek konservētos turku zirņus, pievienojot pusi no bundžiņā esošā šķidruma.

Pievieno sezama pastu, abu veidu tomātus, sakapātos zaļumus, čili gabaliņu, sulu no viena citrona, šķipsniņu sāls un kumina.

Visu sablendē viendabīgā masā un pagaršo. Pēc garšas papildus pievieno mazliet sāli vai medu.

Liek nelielā trauciņā, dekorē ar pāris turku zirņiem un pārlej ar atlikušo olīveļļu vai čili eļļu, ja tāda pieejama.

Padoms: ja negaršo vai nepatīk pētersīļi, čili, kumins, tos var nepievienot. Kā arī noteikti var izmantot vārītus turku zirņus.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form