Cepta vista pikantā marinādē
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Vistai
1,5 kg
1,5 kg vista
vista
3 ĒK
3 ĒK olīveļļa
olīveļļa
Marinādei
1
1 ingvers (apmērsam 5 cm)
ingvers (apmērsam 5 cm)
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
2 ĒK
2 ĒK gaišais muskovado cukurs
gaišais muskovado cukurs
1 TK
1 TK čili piparu pulveris
čili piparu pulveris
1 ĒK
1 ĒK saldais paprikas pulveris
saldais paprikas pulveris
1 TK
1 TK maltas ķimenes
maltas ķimenes
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
  • Ass un pikants ēdiens
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kas ir tauriņvista? Tā ir vista, kura pārgriezta pušu gar mugurkaulu un pēc tam izvērsta kā tauriņš. Cepot šādu vistu, gaļa būs ātrāk gatava, turklāt apbrūnējusi no visām pusēm. Arī pirms cepšanas šādi sagatavotu vistu ir vieglāk apstrādāt ar garšvielām un garšaugiem. Piedāvājam recepti asai, pikantai sausajai marinādei, kurā vista jānotur vismaz stundu vai to var garšvielās apvārtītu atstāt visu nakti.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nomizo un smalki sarīvē ingveru. Pēc tam lielā, platā bļodā kopā samaisa visas sausās marinādes sastāvdaļas, noliek malā.

    Ņem vistu un noliek ar krūtīm uz leju, tad pārgriež gar mugurkaulu uz pusēm un izvērš to plakanu kā tauriņu. Apsmērē to no visām pusēm ar sauso marinādi, apklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī vismaz uz stundu.

    Liek sildīties cepeškrāsni uz 180 ºC. Izklāj cepamo pannu ar foliju, uz tās liek vistu ar krūtīm uz augšu, apslacina to ar olīveļļu un liek cepties uz 1 stundu, līdz iedurot nazi, tek dzidras gaļas sulas.

    Kad vista gatava, to atstāj izslēgtā krāsnī uz 10 minūtēm, ļaujot "atpūsties" pirms pasniegšanas.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form