Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Silta uzkoda, kas piesies dūšu. Ja galdā ir daudz un dažādas uzkodas, dotais daudzums būs piemērots četriem ēdājiem, bet kā atsevišķa uzkoda diviem ēdājiem.
40Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
100 gvistas aknas1 sīpols1 ķiploka daiviņa2 kartupeļi1 čili2 ĒKolīveļļa1 tomāts1 mazā bundžiņa konservēti artišoki2 TKpaprikas pulveris

Sagatavošana

1

Notīra cāļa akniņas, tās atbrīvojot no cīpslām. Smalki sakapā sīpolu, ķiploku un čili pipariņu. Notīra kartupeļus un sagriež nelielos kubiņos, liek bļodā ar ūdeni.

2

Sakarsē pannu ar nelielu daudzumu eļļas un liek cepties sīpolus, līdz tie caurspīdīgi. Tad pievieno ķiploku un čili. Turpina cept apmēram 1 minūti. Uz pannas liek aknas un cep, līdz tās apbrūnē, apkaisa nedaudz ar sāli. Noņem visu no pannas.

3

Pannā lej atlikušo eļļu, sakarsē. Kartupeļus nosusina uz papīra dvieļa un liek karstajā pannā. Cep, līdz tie gandrīz gatavi, apkaisa nedaudz ar sāli.

4

Tikmēr daiviņās sagriež tomātu, sietiņā notecina artišokus, saglabājot artišoku šķidrumu, un sagriež gabliņos. Kad kartupeļi gandrīz gatavi, tiem pievieno apceptās aknas un sīpolus, paprikas pulveri, tomātus un artišokus. Visu karsē, līdz tomāti un artišoki izkarsuši cauri. Ja nepieciešams, var pievienot nedaudz artišoku šķidrumu.

5

Pievieno svaigi maltus melnos piparus, pagaršo sāli un, ja nepieciešams, pievieno, pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!