Pikantie gurķīši ātrai apēšanai
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
 
gurķi
gurķi
 
sīpoli
sīpoli
 
sinepju graudiņi
sinepju graudiņi
 
dilles
dilles
Marinādei
0,5 l
0,5 l ūdens
ūdens
300 g
300 g cukurs
cukurs
2 ĒK
2 ĒK sāls
sāls
150 g
150 g etiķis
etiķis
  • Marinēšana
  • Pasaules Virtuve
  • Vēlies papildināt savas brīvdienas ar vien' maz' uzkodiņ'? Tad izmanto šo recepti! Vecmāmiņa piesaka, ka "veči" būs stāvā sajūsmā. Opis esot burciņu paņēmis līdzi uz armijas biedru salidojumu, un kā nu ne – tie tika pirmie notiesāti un gāja uz urrā! Pat prasījuši recepti, bet opis jau, protams, to nezinājis! Kā jau vīrieši – kā pagatavot, nav būtiski, galvenais, ka ir ko uzkost.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Divlitru burkā liek pusripās vai sīki sagrieztus sīpolus un dilles, ieber sinepju graudiņus.

    Nemizotus, mazliet pamērcētus, svaigus gurķīšus sagriež ripiņās vai četrās daļās (vispirms gareniski uz pusēm, pēc tam vēlreiz – perpendikulāri). Cik lielus gabaliņus un kādā formā – izvēlies pats! Jo tā ir uzkodiņa, ko ātri iemest mutē.

    Sagrieztos gurķus saber burkā.

    Uzvāra marinādi (ūdeni ar cukuru, sāli un etiķi) un karstu (ne vārošu!) lej sagatavotiem gurķiem burkā.

    Uzliek vāku un burku nedaudz sakrata.

    Var baudīt jau pēc četrām stundām – ēst uz sviestmaizēm vai ar šašliku. Ļoti garšīgi pie grillējumiem – brīvā dabā.

    Ja silts laiks – uzglabā vēsā vietā vai ledusskapī.

    Brīdinām: nepietiks ilgam laikam, jo tie ir tik gardi, ka drīz vien būs notiesāti.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form