Pikantie tomātu un burkānu salāti korejiešu gaumē
Foto: Shutterstock
4.2500 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Pikanti tomātu un burkānu salāti korejiešu gaumē, kas paredzēti ātrai apēšanai nedēļas laikā. Sulīgie salāti būs deāla piedeva grilētas gaļas vai zivs ēdieniem. Tā kā tie tiek gatavoti un uzglabāti burciņā, tad salāti būs arī varen ērti līdzņemšanai piknikos pie dabas krūts.

Tomātus nomazgā, nosusina, sagriež daivās. Paprikai izņem sēklotni, ķiplokus nomizo. Papriku un ķiplokus sablendē vai samaļ ar gaļas maļamo mašīnu. Zaļumus sasmalcina.

Burkānus notīra, sarīvē uz rupjās rīves vai, vēl labāk, uz dārzeņu mandolīnas, izmantojot uzliku, kas paredzēta dārzeņu griešanai plānos salmiņos. Burkānus samaisa ar zaļumiem. Ja vēlas, lai salāti ir asi, burkāniem var pievienot sīki sakapātus čili piparus vai čili pārslas.

Burkās kārtām liek tomātu daivas, paprikas un ķiploku mērci, tad burkānus ar zaļumiem, tā turpinot, līdz burkas pilna.

Gatavo marinādi. Eļļu lej nelielā katliņā un uzsilda (tā nedrīkst burbuļot), pievieno sāli, cukuru, etiķi un maisa, līdz sāls un cukurs izkūst. Ar marinādi pārlej burku saturu. Ja nepieciešams, marinādes daudzumu var palielināt.

Burkas aizvāko, liek ledusskapī un ļauj garšām savilkties vismaz 10 stundas. Salāti paredzēti apēšanai 5-7 dienās.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form