Pikantie tomātu un burkānu salāti korejiešu gaumē
Foto: Shutterstock
4.2500 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
2 kg
2 kg tomāti
tomāti
4-5
4-5 paprikas
paprikas
2
2 burkāni
burkāni
100 ml
100 ml augu eļļa
augu eļļa
100 g
100 g cukurs
cukurs
2 ĒK
2 ĒK sāls
sāls
100 ml
100 ml etiķis (9%)
etiķis (9%)
 
selerijas vai pētersīļu bunte
selerijas vai pētersīļu bunte
6-8
6-8 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Piknika ēdienu receptes
  • Dārzeņu salāti
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Korejiešu nacionālā virtuve
  • Pikanti tomātu un burkānu salāti korejiešu gaumē, kas paredzēti ātrai apēšanai nedēļas laikā. Sulīgie salāti būs deāla piedeva grilētas gaļas vai zivs ēdieniem. Tā kā tie tiek gatavoti un uzglabāti burciņā, tad salāti būs arī varen ērti līdzņemšanai piknikos pie dabas krūts.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Tomātus nomazgā, nosusina, sagriež daivās. Paprikai izņem sēklotni, ķiplokus nomizo. Papriku un ķiplokus sablendē vai samaļ ar gaļas maļamo mašīnu. Zaļumus sasmalcina.

    Burkānus notīra, sarīvē uz rupjās rīves vai, vēl labāk, uz dārzeņu mandolīnas, izmantojot uzliku, kas paredzēta dārzeņu griešanai plānos salmiņos. Burkānus samaisa ar zaļumiem. Ja vēlas, lai salāti ir asi, burkāniem var pievienot sīki sakapātus čili piparus vai čili pārslas.

    Burkās kārtām liek tomātu daivas, paprikas un ķiploku mērci, tad burkānus ar zaļumiem, tā turpinot, līdz burkas pilna.

    Gatavo marinādi. Eļļu lej nelielā katliņā un uzsilda (tā nedrīkst burbuļot), pievieno sāli, cukuru, etiķi un maisa, līdz sāls un cukurs izkūst. Ar marinādi pārlej burku saturu. Ja nepieciešams, marinādes daudzumu var palielināt.

    Burkas aizvāko, liek ledusskapī un ļauj garšām savilkties vismaz 10 stundas. Salāti paredzēti apēšanai 5-7 dienās.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form