Pildīti cukīni ar malto gaļu, spinātiem un saulē kaltētiem tomātiem
Foto: Delfi Foto
0
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 cukīni
cukīni
1
1 jēlas gaļas desa
jēlas gaļas desa
1 sauja
1 sauja spināti
spināti
6-8
6-8 saulē kaltēti tomāti
saulē kaltēti tomāti
1 TK
1 TK eļļa
eļļa
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Lieliska pusdienas vidus vai vakariņu uzkoda, viegla un aromātiska, kas neradīs smaguma sajūtu. Var izmantot gan cukini, gan jaunos kabačus. Pildījumam izmanto gatavās jēlās desiņas, no tām izlobot gardo gaļas maisījumu, vai sajauc pēc savas garšas un gaumes malto gaļu ar dažādām garšvielām.

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 180ºC. Sagatavo cepamplāti, to izklājot ar foliju un viegli ietaukojot ar eļļu.

    Nomazgā cukīni un pārgriež gareniski uz pusēm. Ar karoti izgreb vidiņu, veidojot laiviņu. Tā kā jauniem kabačiem un cukīni sēkliņas ir ļoti mazas, tad izgrebto masu smalki sagriež un sajauc kopā ar maltās gaļas masu.

    Smalki sagriež spinātu lapas un kaltētos tomātus. Ērti izmantot saulē kaltētos tomātus eļļā (nevis sausos), jo tad papildus vairs nav jāpievieno taukvielas. Spinātus un tomātus sajauc kopā ar gaļas masu.

    Sapilda izgrebtās cukīni laiviņas, liek uz pannas un cep apmēram 20 - 30 minūtes, līdz cukīni mīksts. To pārbauda, iedurot asu nazi.

    Pasniedz ar svaigiem lapu salātiem.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form