Foto: Vida Press
Tikpat klasiska garšu kombinācija kā cālis ar citroniem ir arī pīle ar apelsīniem. Īsts svētku ēdiens! Šī recepte gan prasa zināmu laiku piņķerēšanās un gatavošanas, tomēr rezultāts ir tā vērts un atsver ieguldītās pūles.
120Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 apelsīni2 gab.apmēram 1,5 kg smagas pīles pēc garšassāls, svaigi malti melnie pipari APELSĪNU MĒRCEI:85 gmedus60 mlapelsīnu sula2 kanēļa standziņas2 anīsa zvaigznes1 TKkoriandra sēklas SOJAS MĒRCES GLAZŪRAI:2 ĒKsojas mērce60 mlapelsīnu sula2 ĒKDemerara cukurs2 ĒKābolu etiķis

Sagatavošana

1

Gatavo apelsīnu mērci: augļus pārgriež uz pusēm, liek dziļā pannā. Pārlej ar aukstu ūdeni un uz lēnas uguns sautē apmēram pusstundu. Kad šis laiks pagājis, izņem apelsīnus no šķidruma un atliek malā.

2

Katliņā liek visas mērces sastāvvdaļas, maisot karsē uz vidējas uguns, līdz medus izkusis. Kad virums sāk burbuļot, samazina liesmu un karsē 10 minūtes.

3

Gatavajā mērcē iemaisa apelsīnu pusītes, lai virums pārklātu augļus no visām pusēm.

4

Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem.

5

Nelielā katliņā liek visas glazūrai paredzētās sastāvdaļas. Samaisa, līdz cukurs izkusis, tad uzkarsē un sautē piecas minūtes.

6

Pīles liek lielā traukā, pārlej ar verdošu ūdeni. Noplaucētos putnus izņem no ūdens, nosusina ar papīra dvieļiem.

7

Pīles ādu sadursta ar irbulīšiem un liek putnus cepamtraukā.

8

Ņemot talkā konditorejas otu, pīles pilnībā pārsmērē ar sojas glazūru, tad novieto putnus ar krūtiņu uz leju. Pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem pēc garšas.

9

Liek krāsnī un cep apmēram 30 minūtes, pēc tam apgriež gaļu, vēlreiz pārsmērē ar glazūru un turpina cept 40 minūtes vai līdz pilnīgai gatavībai. Ik pa laikam gaļu pārlej ar cepeša sulām, kas izdalās.

10

Gatavo cepeti izņem no krāsns, pārsedz ar foliju un ļauj 5 minūtes "atpūsties" pirms pasniegšanas.

11

Gaļu pasniedz ar apelsīnu mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!