Foto: Rimi Gardēži publicitātes foto
Kad svētku galdā gribas likt ko īpašāku, der piedomāt pie noformējuma. Pīles fileju var pasniegt ar divām mērcēm, kas būs garšīgs un skaists pārsteigums. Recepti iesaka šefpavārs un "Rimi" gardēdis Mārtiņš Sirmais.
25Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
1 gab.pīles fileja50 mlķiršu sula50 mlgranātābolu sula2 gab.zvaigžņu anīsi1 gab.kanēļa standziņa1 gab.kardamons2 gab.smaržīgie pipari100 gskābais krējums 25%0.5 gab.citrona sula7 gab.lielogu dzērvenes10 gab.granātābolu sēklas

Sagatavošana

1

Pīli nosusina, apsāla un apcep uz pannas zeltaini brūnu no abām pusēm – lēnām, vispirms ar ādu uz leju.

2

Cepšanu pabeidz iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos 12 minūtes.

3

Pagatavo sarkano mērci: ķiršu un granātābolu sulu lej mērču katlā, pievieno garšvielas un novāra līdz sīrupa konsistencei, tad pievieno dzērvenes un granātābolu sēklas.

4

Pagatavo balto mērci: skābajā krējumā iecilā citrona mizu un sulu.

5

Pīli pasniedz ar abām mērcēm, veidojot sarkanbaltsarkanu krāsu salikumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!