Pīles krūtiņa ar sarkanbaltsarkano mērci
Foto: Rimi Gardēži publicitātes foto
0 0
1 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. pīles fileja
pīles fileja
50 ml
50 ml ķiršu sula
ķiršu sula
50 ml
50 ml granātābolu sula
granātābolu sula
2 gab.
2 gab. zvaigžņu anīsi
zvaigžņu anīsi
1 gab.
1 gab. kanēļa standziņa
kanēļa standziņa
1 gab.
1 gab. kardamons
kardamons
2 gab.
2 gab. smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
100 g
100 g skābais krējums 25%
skābais krējums 25%
0,5 gab.
0,5 gab. citrona sula
citrona sula
7 gab.
7 gab. lielogu dzērvenes
lielogu dzērvenes
10 gab.
10 gab. granātābolu sēklas
granātābolu sēklas
  • Latvijas svētku receptes
  • Gaļas ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Kad svētku galdā gribas likt ko īpašāku, der piedomāt pie noformējuma. Pīles fileju var pasniegt ar divām mērcēm, kas būs garšīgs un skaists pārsteigums. Recepti iesaka šefpavārs un "Rimi" gardēdis Mārtiņš Sirmais.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pīli nosusina, apsāla un apcep uz pannas zeltaini brūnu no abām pusēm – lēnām, vispirms ar ādu uz leju.

    Cepšanu pabeidz iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos 12 minūtes.

    Pagatavo sarkano mērci: ķiršu un granātābolu sulu lej mērču katlā, pievieno garšvielas un novāra līdz sīrupa konsistencei, tad pievieno dzērvenes un granātābolu sēklas.

    Pagatavo balto mērci: skābajā krējumā iecilā citrona mizu un sulu.

    Pīli pasniedz ar abām mērcēm, veidojot sarkanbaltsarkanu krāsu salikumu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Valsts svētku ēdienkarte svētku maltīte 18. novembris Svētku galds
    0
    Skābais krējums
    0
    Granātābolu sula
    0
    Granātābolu sēklas
    0
    Anīss
    0
    Citronu sula
    0
    Kanēlis
    0
    Kardamons
    0
    Ķiršu sula
    0
    Pīles gaļa
    0
    Smaržīgie pipari
    0
    Latvijas svētku receptes
    43596533
    Gaļas ēdieni
    0
    Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
    0
    vidēji
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form