Piparkūku kēkss ar pūdercukura glazūru
Foto: Publicitātes attēls
2.7500 4
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai
115 g
115 g mīksts sviests
mīksts sviests
310 g
310 g milti
milti
240 ml
240 ml verdošs ūdens
verdošs ūdens
1 TK
1 TK dzeramā soda
dzeramā soda
3-4 TK
3-4 TK piparkūku garšviela
piparkūku garšviela
1/2 TK
1/2 TK sāls
sāls
2 TK
2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
120 g
120 g Muskovado cukurs
Muskovado cukurs
250 ml
250 ml iesala ekstrakts
iesala ekstrakts
1 ĒK
1 ĒK rīvēta ingvera sakne
rīvēta ingvera sakne
2
2 viegli sakultas olas
viegli sakultas olas
Glazūrai
225 g
225 g pūdercukurs
pūdercukurs
4 ĒK
4 ĒK piens
piens
 
pistācijas dekoram
pistācijas dekoram
 
žāvētas zemenes dekoram
žāvētas zemenes dekoram
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Kēksi
  • Pasaules Virtuve
  • Vienkārši un ātri pagatavojams Ziemassvētku kēkss tiem, kam svētku steigā nav laika gatavot piparkūku mīklu vai klasisko piparkūku vietā ir vēlme pasniegt ko neierastāku.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Izklāj ar cepamo papīru 20 cm x 30 cm cepamo formu.

    Bļodiņā ielej vārošu ūdeni, pieber sodu, samaisa un noliek malā.

    Lielā bļodā kopā samaisa miltus, garšvielas, sāli un cepamo pulveri.

    Sviestu saputo ar tumšo cukuru. Iemaisa iesala ekstraktu, sodu ar ūdeni un ingvera sakni. Iemaisa miltus. Pievieno olas un turpina kult, līdz izveidojusies viendabīga mīkla.

    Mīklu lej sagatavotajā formā un cep 35 - 40 minūtes.

    Kamēr kūka cepas, gatavo glazūru, sajaucot kopā pūdercukuru ar pienu.

    Kūku izņem no krāsns un pilnībā atdzesē.

    Glazūru pārlej kūkai. Dekorē ar pistācijām un žāvētu zemeņu gabaliņiem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form