Piparkūku kēkss ar pūdercukura glazūru
Foto: Publicitātes attēls
2.7500 4
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Vienkārši un ātri pagatavojams Ziemassvētku kēkss tiem, kam svētku steigā nav laika gatavot piparkūku mīklu vai klasisko piparkūku vietā ir vēlme pasniegt ko neierastāku.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Izklāj ar cepamo papīru 20 cm x 30 cm cepamo formu.

Bļodiņā ielej vārošu ūdeni, pieber sodu, samaisa un noliek malā.

Lielā bļodā kopā samaisa miltus, garšvielas, sāli un cepamo pulveri.

Sviestu saputo ar tumšo cukuru. Iemaisa iesala ekstraktu, sodu ar ūdeni un ingvera sakni. Iemaisa miltus. Pievieno olas un turpina kult, līdz izveidojusies viendabīga mīkla.

Mīklu lej sagatavotajā formā un cep 35 - 40 minūtes.

Kamēr kūka cepas, gatavo glazūru, sajaucot kopā pūdercukuru ar pienu.

Kūku izņem no krāsns un pilnībā atdzesē.

Glazūru pārlej kūkai. Dekorē ar pistācijām un žāvētu zemeņu gabaliņiem.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form