Foto: Linda Raituma
Vēlies pagatavot mājās desertu gluži kā restorānā, kas izdosies pat iesācējiem? Mums tev ir piedāvājums! Piparkūku, putukrējuma un blendētu aveņu kārtojums glāzītē būs pareizā izvēle ne tikai darbdienām, bet arī kādiem īpašiem svētkiem. Ņemot vērā krāsu tonalitāti, lieliski iederēsies uz Latvijas dzimšanas dienas klāto svētku galdu. Un, protams, arī Ziemassvētkos, jo piparkūkas taču ir šo svētku galvenais gardums!
15Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

piparkūkas saldais krējums cukurs blendētas avenes oreo cepumi rozmarīna stiebriņš

Sagatavošana

1

Sākam ar to, ka sasmalcinām piparkūkas ar piestas vai blendera palīdzību. Piparkūkas var malt pavisam smalki, bet var atstāt arī dažus lielākus gabalus.

2

Lielā bļodā lej saldo krējumu, pievieno cukuru un vaniļas cukuru, un ar mikseri puto, līdz iegūts gaisīgs putukrējums.

3

Voilā! Atliek tikai atrast skaistas glāzītes un veidot kārtojumu: apakšā liekam sasmalcinātas piparkūkas, pa virsū lielāku kārtiņu ar blenderētām avenēm un lielu piku saldā putukrējuma. Kārtojumu noslēdzam ar mazu mazītiņu kripatiņu blendēto aveņu (nu, lai skaistāk!) un dekorējam pēc saviem ieskatiem.

4

Receptes autore Linda desertu papildināja ar "Oreo" cepumiem, kas pārlauzti uz pusēm, un rozmarīna stiebriņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!