Piparkūku un putukrējuma kārtojums – izsmalcināts deserts svētkiem un ikdienai
Foto: Linda Raituma
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
piparkūkas
piparkūkas
 
saldais krējums
saldais krējums
 
cukurs
cukurs
 
blendētas avenes
blendētas avenes
Dekorēšanai
 
oreo cepumi
oreo cepumi
 
rozmarīna stiebriņš
rozmarīna stiebriņš
  • Latvijas svētku receptes
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Kārtojumi un šarlotes
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Vēlies pagatavot mājās desertu gluži kā restorānā, kas izdosies pat iesācējiem? Mums tev ir piedāvājums! Piparkūku, putukrējuma un blendētu aveņu kārtojums glāzītē būs pareizā izvēle ne tikai darbdienām, bet arī kādiem īpašiem svētkiem. Ņemot vērā krāsu tonalitāti, lieliski iederēsies uz Latvijas dzimšanas dienas klāto svētku galdu. Un, protams, arī Ziemassvētkos, jo piparkūkas taču ir šo svētku galvenais gardums!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sākam ar to, ka sasmalcinām piparkūkas ar piestas vai blendera palīdzību. Piparkūkas var malt pavisam smalki, bet var atstāt arī dažus lielākus gabalus.

    Lielā bļodā lej saldo krējumu, pievieno cukuru un vaniļas cukuru, un ar mikseri puto, līdz iegūts gaisīgs putukrējums.

    Voilā! Atliek tikai atrast skaistas glāzītes un veidot kārtojumu: apakšā liekam sasmalcinātas piparkūkas, pa virsū lielāku kārtiņu ar blenderētām avenēm un lielu piku saldā putukrējuma. Kārtojumu noslēdzam ar mazu mazītiņu kripatiņu blendēto aveņu (nu, lai skaistāk!) un dekorējam pēc saviem ieskatiem.

    Receptes autore Linda desertu papildināja ar "Oreo" cepumiem, kas pārlauzti uz pusēm, un rozmarīna stiebriņu.


    Lai labi garšo un lai izdodas iepriecināt mīļos!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.