Piparmētru saldējums ar šokolādes gabaliņiem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4.0000 1
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Piparmētru saldējums – neapstrīdama klasika, ko bez lielām pūlēm pagatavot mājās pašam. Ar piparmētru garšu bagāto saldējuma bumbu trauciņā patīkami papildinās tumšās šokolādes lapiņas.

Nelielā katliņā ielej ūdeni un pieber klāt pūdercukuru. Katliņu liek uz plīts, vidējas liesmas, un karsē šķidrumu. Ūdeni karsējot maisa, lai pūdercukurs izkustu.

Pēc tam pievieno piparmētru buntīti un ļauj šķidrumam sākt vārīties. Vāra 2-3 minūtes, tad noņem katliņu no plīts.

Iegūto piparmētru sīrupu nokāš bļodiņā, atdzesē. Iemaisa sīrupā saldo krējumu un grieķu jogurtu, pievieno arī sakapātas piparmētru lapiņas (2-3 ēdamkarotes). Ja saldējumu ir vēlme iegūt košāku, pievieno arī nedaudz zaļo pārtikas krāsvielu. Visu kārtīgi samaisa.

Saldējuma masu pārlej traukā, kuru drīkst likt saldētavā. Saldējumu liek saldētavā un sasaldē.

Aptuveni pēc stundas vai divām apmaisa ar karoti vai dakšiņu, lai saldējumam būtu tam raksturīgā konsistence un neveidotos ledus kristāliņi. Tad arī saldējumā iemaisa smalkos gabaliņos sagrieztu piparmētru šokolādi.

Gatavo šokolādes lapiņas

Sagatavo tīras un sausas svaigu piparmētru lapiņas un izkausētu šokolādi. Ar nelielu otiņu uzsmērē šokolādi uz piparmētras lapiņu aizmugures, lai šokolāde piekļautos lapiņu reljefam.

Lai panāktu to, ka šokolādes lapiņas ir ieliektas, tās uzliek uz koka karotes kāta un ļauj sastingt šokolādei, ieliekot lapiņas ledusskapī.

Kad šokolāde uz lapiņām stingra, piparmētras no tās rūpīgi noloba.

Pasniedz piparmētru saldējumu nelielos trauciņos, dekorējot ar pagatavotajām šokolādes lapiņām.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form