Piparmētru saldējums ar šokolādes gabaliņiem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4.0000 1
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
50 g
50 g pūdercukurs
pūdercukurs
100 ml
100 ml ūdens
ūdens
2-3 ĒK
2-3 ĒK + buntīte piparmētras
+ buntīte piparmētras
500 g
500 g saldais krējums
saldais krējums
250 g
250 g grieķu jogurts
grieķu jogurts
 
zaļā pārtikas krāsviela (var arī nebūt)
zaļā pārtikas krāsviela (var arī nebūt)
100 g
100 g tumšā šokolāde ar piparmētru garšu
tumšā šokolāde ar piparmētru garšu
Dekoriem:
 
piparmētru lapiņas
piparmētru lapiņas
 
tumšā šokolāde (izkausēta)
tumšā šokolāde (izkausēta)
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Saldējums
  • Pasaules Virtuve
  • Piparmētru saldējums – neapstrīdama klasika, ko bez lielām pūlēm pagatavot mājās pašam. Ar piparmētru garšu bagāto saldējuma bumbu trauciņā patīkami papildinās tumšās šokolādes lapiņas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nelielā katliņā ielej ūdeni un pieber klāt pūdercukuru. Katliņu liek uz plīts, vidējas liesmas, un karsē šķidrumu. Ūdeni karsējot maisa, lai pūdercukurs izkustu.

    Pēc tam pievieno piparmētru buntīti un ļauj šķidrumam sākt vārīties. Vāra 2-3 minūtes, tad noņem katliņu no plīts.

    Iegūto piparmētru sīrupu nokāš bļodiņā, atdzesē. Iemaisa sīrupā saldo krējumu un grieķu jogurtu, pievieno arī sakapātas piparmētru lapiņas (2-3 ēdamkarotes). Ja saldējumu ir vēlme iegūt košāku, pievieno arī nedaudz zaļo pārtikas krāsvielu. Visu kārtīgi samaisa.

    Saldējuma masu pārlej traukā, kuru drīkst likt saldētavā. Saldējumu liek saldētavā un sasaldē.

    Aptuveni pēc stundas vai divām apmaisa ar karoti vai dakšiņu, lai saldējumam būtu tam raksturīgā konsistence un neveidotos ledus kristāliņi. Tad arī saldējumā iemaisa smalkos gabaliņos sagrieztu piparmētru šokolādi.

    Gatavo šokolādes lapiņas. Sagatavo tīras un sausas svaigu piparmētru lapiņas un izkausētu šokolādi. Ar nelielu otiņu uzsmērē šokolādi uz piparmētras lapiņu aizmugures, lai šokolāde piekļautos lapiņu reljefam.

    Lai panāktu to, ka šokolādes lapiņas ir ieliektas, tās uzliek uz koka karotes kāta un ļauj sastingt šokolādei, ieliekot lapiņas ledusskapī.

    Kad šokolāde uz lapiņām stingra, piparmētras no tās rūpīgi noloba.

    Pasniedz piparmētru saldējumu nelielos trauciņos, dekorējot ar pagatavotajām šokolādes lapiņām.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form