Piparmētru vai aveņu parfē – atsvaidzinošs saldējuma radinieks
Foto: Rasma Kroģere
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 l
1 l saldais krējums
saldais krējums
5 gab.
5 gab. olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
400 g
400 g cukurs
cukurs
1 TK
1 TK citronu sula
citronu sula
100 g
100 g piparmētras
piparmētras
vai
100 g
100 g avenes
avenes
50 ml
50 ml ābolu sula
ābolu sula
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Lieldienu receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Saldējums
  • Pasaules Virtuve
  • Ilgi gaidītais pavasaris tuvojas straujiem soļiem. Cilvēki arvien biežāk karsto ēdienu vietā izvēlas salātus un piesātināto desertu vietā – vieglus saldos ēdienus. Daiga Veismane, "Tiamo" grupas radošā direktore, uzbūrusi lielisku parfē (parfait), kas smaržo pēc saules, prieka un siltiem pavasara vakariem. To vari gatavot vai nu ar avenēm, vai piparmētrām – kā vien pašiem kārojas!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Avenes vai piparmētras sablendē ar cukuru, ābolu sulu, izberž caur sietu.

    Saldo krējumu saputo ar daļu cukura, lai veidojas putukrējums.

    Olas dzeltenumus saputo ar otro daļu cukura. Putukrējumu iecilā olu dzeltenumos, pievieno piparmētras vai avenes.

    Masu liek formiņās. Tad tās liek saldētavā.

    Gatavo parfē pasniedz kā saldējumu.

    "Tasty.lv" padoms: parfē masu vari liet arī lielākā traukā – tad sasalšanas laikā ik pēc pusstundas masu apmaisi ar karoti, lai veidotos sorbetam līdzīga konsistence (parfē ir sorbeta "radinieks").

    Piparmētru vai aveņu parfē – atsvaidzinošs saldējuma radinieks
    Foto: Rasma Kroģere
    Aveņu parfē.


    Piparmētru vai aveņu parfē – atsvaidzinošs saldējuma radinieks
    Foto: Rasma Kroģere
    Piparmētru parfē.
    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.