Ilgi gaidītais pavasaris tuvojas straujiem soļiem. Cilvēki arvien biežāk karsto ēdienu vietā izvēlas salātus un piesātināto desertu vietā – vieglus saldos ēdienus. Daiga Veismane, "Tiamo" grupas radošā direktore, uzbūrusi lielisku parfē (parfait), kas smaržo pēc saules, prieka un siltiem pavasara vakariem. To vari gatavot vai nu ar avenēm, vai piparmētrām – kā vien pašiem kārojas!
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 lsaldais krējums5 gab.olu dzeltenumi400 gcukurs1 TKcitronu sula100 gpiparmētras100 gavenes50 mlābolu sula

Sagatavošana

1

Avenes vai piparmētras sablendē ar cukuru, ābolu sulu, izberž caur sietu.

2

Saldo krējumu saputo ar daļu cukura, lai veidojas putukrējums.

3

Olas dzeltenumus saputo ar otro daļu cukura. Putukrējumu iecilā olu dzeltenumos, pievieno piparmētras vai avenes.

4

Masu liek formiņās. Tad tās liek saldētavā.

5

Gatavo parfē pasniedz kā saldējumu.

"Tasty.lv" padoms: parfē masu vari liet arī lielākā traukā – tad sasalšanas laikā ik pēc pusstundas masu apmaisi ar karoti, lai veidotos sorbetam līdzīga konsistence (parfē ir sorbeta "radinieks").

Aveņu parfē.

Piparmētru parfē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!