Pirmā sezonas ķirbju zupa
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
800 g
800 g ķirbis
ķirbis
2 gab.
2 gab. burkāns
burkāns
2 gab.
2 gab. kartupeļi
kartupeļi
200 g
200 g kausētais siers
kausētais siers
1 gab.
1 gab. buljona kubiņi
buljona kubiņi
1 l
1 l ūdens
ūdens
1/2 TK
1/2 TK ķimenes
ķimenes
1 TK
1 TK paprikas pulveris
paprikas pulveris
1/2 TK
1/2 TK sinepju sēkliņas
sinepju sēkliņas
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
sauja
sauja ķirbju sēklas
ķirbju sēklas
4 gab.
4 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
100 ml
100 ml eļļa
eļļa
  • Biezzupas un krēmzupas
  • Pasaules Virtuve
  • Pat, ja nav ķirbju gads, vienu sildošu, sātīgu un tumīgu biezzupu pagatavot var vienmēr. Pāris šķēles ķirbja atradīsies! Kad virums gatavs, var svinēt rudeni!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katrai zupai ir savs uzdevums, aukstā zupa atklāj vasaru, bet ķirbja zupa to noslēdz. Tā izsludina rudens sezonu un visu sildošo komforta ēdienu parādi.

    Pēc ķirbju zupas izvārīšanas un baudīšanas atpakaļceļa nav – rudens ir klāt un tas jābauda pilniem un siltiem, pēc ķirbju zupas smaržojošiem malkiem!

    Ķirbi un burkānus sagriež šķēlēs , ķiplokus nomizo.

    Visu samaisa ar eļļu, ķimenēm un sinepju sēkliņām, un liek cepeškrāsnī cepties līdz mīksti , apmēram 30 minūtes + 200 grādos. Vienu ķirbja šķēli atliek atsevišķi– ar to dekorēs zupu.

    Katlā lej ūdeni, pievieno buljonu, sagriež kartupeļus mazās ripiņās un vāra, līdz mīksti.

    Izvārītajiem kartupeļiem pievieno izceptos burkānus un ķirbi, pievieno sāli, paprikas pulveri un kausēto sieru. Visu vēl nedaudz uzvāra.

    Visu sablendē, lej šķīvjos un pasniedz apbērtu ar ķirbju sēkliņām un sagrieztu ceptu ķirbi.


    Lai silts un gards rudens!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form