Sastāvdaļas
Sagatavošana
Cepeškrāsni iepriekš uzsilda līdz 160 grādiem un mafinu formā saliek papīra cepamās formiņas.
Vispirms sasmalcina aptuveni 85 gramus no nolobītajām pistācijām. Tā kā nepieciešamajai masai vēlama raupju miltu konsistence, ieteicams to darīt ar virtuves blenderi. Kad tas izdarīts, iegūtajiem pistāciju "miltiem" pievieno pusi no mīklai nepieciešamā pūdercukura. Kad masa ir vienmērīga, pievieno pārējo pūdercukuru.
Kad tas izdarīts, masai pievieno sviestu. Svarīgi, lai tas būtu ļoti mīksts, lai to vieglāk iemaisīt mīklā. Pēc tam pa vienai pievieno olas, tad miltus. Beigās pievieno nepieciešamo daudzumu paniņu. Paniņu vietā var izmantot arī jogurtu bez piedevām – tas mīklai piešķirs nedaudz maigāku garšu. Ja pagatavošanā izmantotas nesālītas pistācijas, mīklai beigās pievieno šķipsniņu sāls. Bet, ja izmantotas sāļās pistācijas, kas ir vieglāk pieejamas, sāli mīklai nav nepieciešamības pievienot, jo to mīklai nodrošinās pašas pistācijas.
Kad mīkla gatava, to pilda papīra formiņās. Tā kā mīkla cepot daudz nepaceļās, vienai formiņai nepieciešama aptuveni pusotra ēdamkarote mīklas. Bet tas ir atkarīgs no pašu papīra formiņu lieluma, mazākām formiņām pietiek ar pamatīgu ēdamkaroti mīklas. Sapildītās formiņas ievieto cepeškrāsnī un cep 22 – 25 minūtes, līdz tās ir zeltaini brūnas. Gatavību var pārbaudīt ar zobu bakstāmo kociņu – ja, iedurot kūciņā, pie kociņa nepielīp mīkla, tad tās ir gatavas.
Izceptās kūciņas atdzesē, lai varētu uzklāt glazūru. Glazūru pagatavo pavisam vienkārši – izsijā vienu tasīti pūdercukura un maisot pievieno nedaudz auksta ūdens. Ūdens nepieciešams tikai tik daudz, lai iegūtu vidēji biezu glazūras konsistenci.
Atdzesētās kūciņas glazē, ar karotīti uzklājot pūdercukura masu un rokās virpinot glazūrkūciņu tā, lai glazūra izplūstu pa tās virsmu. Glazūrkūciņas dekorē ar pāri palikušajām pistācijām, kas sasmalcinātas ar nazi. Kūciņām ļauj 20 minūtes "atpūsties", un tad servē. Labu apetīti!