Pītās maizītes ar vārīto krēmu un riekstiem
Foto: Privātais arhīvs
3.3750 8
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Rauga mīklai
250 ml
250 ml piens
piens
100 g
100 g sviests
sviests
1 gab.
1 gab. paciņa sausā rauga
paciņa sausā rauga
50 g
50 g cukurs
cukurs
 
milti
milti
Krēmam
400 ml
400 ml piens
piens
70 g
70 g cukurs
cukurs
40 g
40 g kukurūzas ciete
kukurūzas ciete
2 gab.
2 gab. olas
olas
2 gab.
2 gab. olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
 
vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
Glazūrai
 
pūdercukurs
pūdercukurs
 
ūdens
ūdens
  • Ēdieni bērniem
  • Ikdienas maltītei
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Pasaules Virtuve
  • Izcili gardas un pufīgas, tās pazudīs no šķīvja zibens ātrumā. Maizītes garšo lieliski, un māju piepildīs maģiskais, tikko cepto gardumu aromāts. Recepti iesaka gardēde Kristīne Henzele.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pienu ar sviestu uzsildi katliņā, līdz sviests izkusis.

    Raugu ieber bļodā kopā ar cukuru un samaisi.

    Pielej klāt siltu vai remdenu pienu, kurā izkausēts sviests. Samaisi.

    Lēnām sijā klāt miltus, maisi, lai masa kļūst kā biezs krējums.

    Maisi, līdz masa vairs nelīp pie rokām. Mīklai jābūt mīkstai.

    Liec siltumā uzaudzēt apmēram stundu.

    Gatavo krēmu. Katliņā samaisi olas, cukuru un kukurūzas cieti, vaniļas cukuru.

    Pēc tam pielej pienu un liec uz vidējas vai lēnas uguns. Maisi, līdz masa sabiezē.

    Noņem no uguns un mazliet atdzesē.

    Mīklu izrullē četrstūra formā un pa vidu iesmērē krēmu.

    Krēmam virsū ber riekstus.

    Vienu sānu pārloki vidusdaļai, pēc tam otru sānu – atkal pāri. Sagriez apmēram piecus centimetrus platas joslas no sāniem un savērp.

    Cep 180 grādu temperatūrā aptuveni 20–25 minūtes, līdz maizītes kļūst zeltainas.

    Kad atdziest, pārlej ar cukura glazūru.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form