Foto: Privātais arhīvs
Izcili gardas un pufīgas, tās pazudīs no šķīvja zibens ātrumā. Maizītes garšo lieliski, un māju piepildīs maģiskais, tikko cepto gardumu aromāts. Recepti iesaka gardēde Kristīne Henzele.
90Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

250 mlpiens100 gsviests1 gab.paciņa sausā rauga50 gcukurs milti400 mlpiens70 gcukurs40 gkukurūzas ciete2 gab.olas2 gab.olu dzeltenumi vaniļas cukurs pūdercukurs ūdens

Sagatavošana

1

Pienu ar sviestu uzsildi katliņā, līdz sviests izkusis.

2

Raugu ieber bļodā kopā ar cukuru un samaisi.

3

Pielej klāt siltu vai remdenu pienu, kurā izkausēts sviests. Samaisi.

4

Lēnām sijā klāt miltus, maisi, lai masa kļūst kā biezs krējums.

5

Maisi, līdz masa vairs nelīp pie rokām. Mīklai jābūt mīkstai.

6

Liec siltumā uzaudzēt apmēram stundu.

7

Gatavo krēmu. Katliņā samaisi olas, cukuru un kukurūzas cieti, vaniļas cukuru.

8

Pēc tam pielej pienu un liec uz vidējas vai lēnas uguns. Maisi, līdz masa sabiezē.

9

Noņem no uguns un mazliet atdzesē.

10

Mīklu izrullē četrstūra formā un pa vidu iesmērē krēmu.

11

Krēmam virsū ber riekstus.

12

Vienu sānu pārloki vidusdaļai, pēc tam otru sānu – atkal pāri. Sagriez apmēram piecus centimetrus platas joslas no sāniem un savērp.

13

Cep 180 grādu temperatūrā aptuveni 20–25 minūtes, līdz maizītes kļūst zeltainas.

14

Kad atdziest, pārlej ar cukura glazūru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!