Foto: "Virtuve diviem"

"Par kabaci var teikt, ka tas ir tāds universāls dārzenis, kas spēj paņemt garšu un aromātu no citiem produktiem, paslēpties gan saldā, gan sāļā ēdiena variantā. Jo vairāk recepšu izmēģinām, jo iecienītāks tas kļūst uz mūsu ēdienu galda. Šoreiz plāno pankūku veidā. Atkarībā no kabača/cukīni krāsas un garšvielu pievienošanas, pankūkas var kļūt ne tikai garšīgas bet arī krāsainas," tā pārbaudītu recepti iesaka bloga "Virtuve diviem" autori.

7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

800 gkabači (aptuveni 2 vidēji lieli)2 lielas olas1 glāzepiens1.5 glāzesmilti pēc garšassāls2 ĒKeļļa zaļumi, sakapāti

Sagatavošana

1

Kabačus sarīvē uz smalkās rīves vai sasmalcina blenderī un ievieto lielākā traukā.

2

Olas sakuļ ar sāli, pielej pienu un visu labi samaisa.

3

Olu-piena maisījumam pievieno miltus un visu labi sakuļ ar lāpstiņu vai karoti.

4

Mīklu pielej pie kabaču masas. Pievieno zaļumus, pielej eļļu, visu kārtīgi samaisa.

5

Cep iepriekš sakarsētā pannā no abām pusēm. Ērtāk ņemt ar zupas kausiņu un ar kausiņa apakšu "izgludināt"plānāku pankūkas virsmu. Eļļu uz pannas papildus var neliet.

Foto: "Virtuve diviem"
6

Pasniedz ar krējuma, ķiploku un diļļu mērcīti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!