Pildītas pankūkas ar biezpienu
Foto: Shutterstock
2.6364 11
1 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
60 g
60 g kviešu milti
kviešu milti
120 ml
120 ml piens
piens
0.5 gab.
0.5 gab. ola
ola
 
cukurs
cukurs
 
sāls
sāls
15 g
15 g tauki
tauki
Pildījumam:
50 g
50 g biezpiens 9%
biezpiens 9%
0.5 gab.
0.5 gab. ola
ola
5 g
5 g kviešu milti
kviešu milti
15 g
15 g cukurs
cukurs
 
sāls
sāls
 
vaniļas cukurs vai citrona miziņa
vaniļas cukurs vai citrona miziņa
10 g
10 g rozīnes
rozīnes
Cits variants:
75 g
75 g vājpiena biezpiens
vājpiena biezpiens
10 g
10 g skābs krējums
skābs krējums
0.5 gab.
0.5 gab. ola
ola
5 g
5 g kviešu milti
kviešu milti
5 g
5 g cukurs
cukurs
 
ķimenes
ķimenes
 
sāls
sāls
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Brokastis
  • Launags
  • Ikdienas maltītei
  • Pankūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Olu sakuļ ar sāli un cukuru, pielej 3/4 paredzētā piena daudzuma. Šķidrumu pa daļām lej bļodā iesijātos miltos un maisa, līdz mīkla kļūst viendabīga. Pēc tam pielej atlikušo pienu, samaisa un atstāj 23—30 minūtes, lai milti uzbriest.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    No sagatavotās mīklas cep plānās pankūkas no vienas puses, liek uz koka dēlīša vai lēzena šķīvja ar apcepto pusi uz augšu. Uz pankūkas apceptās puses vienā malā liek pildījumu, pārloka tam pāri abas sānu malas un saloka. Pēc tam pildītās pankūkas liek sakarsētos taukos un cep, līdz tās ir dzelteni brūnganas un biezpiens izkarsis.

    Pildījums: biezpienu samaisa vai samaļ, pievieno cukuru, sāli, olu vai tikai olas dzeltenumu, garšvielas, miltus un visu samaisa.

    Vājpiena biezpienam pievieno krējumu, saldajam biezpiena pildījumam — noskalotas, uzbriedinātas rozīnes. Pasniedz ar cukuru un kanēli, kausētu sviestu vai skābu krējumu.

    Recepte no grāmatas "Latviešu ēdieni" (N. Masiļūne, A. Pasopa, Rīga, 1986)

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form